Life & Arts Τρίτη 10/08/2021, 19:18
TECH - SCIENCE

Τι γίνεται κάθε 60 δευτερόλεπτα στο Διαδίκτυο

Τι γίνεται κάθε 60 δευτερόλεπτα στο Διαδίκτυο

Έκδηλη είναι η παρουσία της τεχνολογίας στην καθημερινή ζωή τα τελευταία χρόνια, το οποίο και επιβεβαιώνεται από τους αστρονομικούς αριθμούς των ατόμων online κάθε λεπτό.

Σύμφωνα με σχετική έρευνα που δημοσιεύθηκε στο AllAccess, κάθε 60 δευτερόλεπτα αποστέλλονται περίπου 200 εκατ. emails και ανταλλάσσονται 60 εκατ. μηνύματα μέσω Facebook και WhatsApp. Στο YouTube, κάθε λεπτό αναρτάται περιεχόμενο διάρκειας 500 ωρών. Στο Instagram αναρτώνται 695.000 stories και στο Linkedin κάθε ένα λεπτό πραγματοποιούνται 9.000 συνδέσεις μεταξύ χρηστών. Επίσης, γίνονται 2 εκατ. swipes είτε δεξιά είτε αριστερά στο Tinder. Παράλληλα, 28.000 συνδρομητές παρακολουθούν μέσω Netflix και 200.000 άτομα αναρτούν στο Twitter. Τέλος, κάθε 60 δευτερόλεπτα, 1,4 εκατ. άτομα περιηγούνται στο Facebook.

Τι γίνεται κάθε 60 δευτερόλεπτα στο Διαδίκτυο-1

Οι αριθμοί αυτοί μεταφράζονται σε οικονομικούς όρους ως εξής: κάθε λεπτό η ανθρωπότητα ξοδεύει συνολικά 1,6 εκατ. δολάρια στο Διαδίκτυο. Παρόλα αυτά, περισσότεροι από 330 εκατ. άνθρωποι συνδέθηκαν για πρώτη φορά στο Διαδίκτυο το 2020. Κι όμως, το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού εξακολουθεί να μην έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Για τον λόγο αυτό και προκειμένου να ενισχύσει την ψηφιακή παρουσία του παγκόσμιου πληθυσμού, το World Economic Forum δημιούργησε το πρόγραμμα EDISON Alliance σε συνεργασία με κυβερνήσεις και στελέχη του τεχνολογικού κλάδου. Πρόκειται για μία προσπάθεια ανέγερσης ενός «δικτύου δικτύων», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ιστοσελίδα του World Economic Forum, με το οποίο θα μπορούν όλοι να αποκτήσουν όσες ευκαιρίες προσφέρει το διαδίκτυο σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο.

Πηγή: World Economic Forum

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News