Life & Arts Τρίτη 22/11/2022, 14:47
LIFE & ARTS

Ξεκινά η προεδρική καμπάνια του Kanye West: Φούτερ Balenciaga για 20 δολάρια

Ξεκινά η προεδρική καμπάνια του Kanye West: Φούτερ Balenciaga για 20 δολάρια

Προϊόντα από όλες τις μάρκες που τον «εγκατέλειψαν» πουλά ο Kanye West σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές.

Σε βίντεο που δημοσίευσε η ιστοσελίδα X17, o West, που πλέον φέρει το όνομα Ye, λέει ότι πουλά φούτερ Balenciaga, Adidas και Gap έναντι 20 δολαρίων. Και οι τρεις αυτές μάρκες διέκοψαν τις επιχειρηματικές τους συνεργασίες με τον Ye μέσα στους τελευταίους μήνες, μετά τις αναρτήσεις του στα social media με αντισημιτικά σχόλια.

Στο βίντεο αυτό, ο ράπερ και σχεδιαστής έκανε περιήγηση στο εργαστήρι του στο Λος Άντζελες, όπου φαίνονται να δουλεύουν τουλάχιστον 10 εργαζόμενοι και να κρέμονται ή να είναι απλωμένα σε τραπέζια και στο πάτωμα εκατοντάδες ρούχα.

Πολλά από αυτά είχαν πάνω το σήμα της προεδρικής του καμπάνιας «Ye24» που υποδηλώνει την υποψηφιότητά του στις εκλογές του 2024, την οποία και επιβεβαίωσε ο ίδιος στο βίντεο. «Έκοψα 100 φούτερ» από Yeezy, Balenciaga, Gap και Adidas «και ό,τι κάνουμε θα κοστίζει 20 δολάρια». Εξηγώντας την τιμή, ο Ye δήλωσε: «Οφείλουμε να διασφαλίσουμε ότι όλοι παίρνουν τα ίδια μερίδια, το ίδιο επίπεδο φαγητού, το ίδιο επίπεδο νερού, το ίδιο επίπεδο εκπαίδευσης». Συνέχισε λέγοντας «Δημιουργούμε ευκαιρίες, ξεπερνάμε το παρελθόν, εστιάζουμε στο μέλλον».

«Θα μας πάρει κάποιον καιρό να αναβαθμιστούμε», παραδέχθηκε ο Ye και προσέθεσε: «Οφείλουμε ως είδος να αναβαθμιζόμαστε μαζί. Όλα προκαλούν τόσο διχασμό: όταν λένε διαφορετικότητα (diversity), ο κόσμος το βλέπει σαν να είναι καλό πράγμα, αλλά είμαστε οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής», δήλωσε.

Σημειώνεται ότι μετά τα αντισημιτικά σχόλια, το Twitter μπλόκαρε το λογαριασμό του Ye, ο οποίος επανήλθε μόλις πριν από μερικές ημέρες. «Σαλόμ» ήταν από τις πρώτες αναρτήσεις του στην πλατφόρμα.

Στο βίντεο, ο Ye δείχνει τις νέες ζακέτες που σχεδίασε, εκ των οποίων τη μία χαρίζει στον κάμεραμαν. «Ευχαριστούμε τόσο που μας φιλοξενείς, Kanye», είπε ο κάμεραμαν. «Ye, φίλε, Ye», τον διόρθωσε.

Η συνεργασία με την Adidas

Η διακοπή της συνεργασίας του Ye με την Adidas, ήταν σίγουρα η πιο επεισοδιακή, καθώς μέσω αυτής ο ράπερ μπόρεσε να χτίσει την εξαιρετικά προσοδοφόρα Yeezy. Αφότου η εταιρεία ανακοίνωσε ότι δεν θα συνεργάζονται πια στα τέλη Οκτωβρίου, ο Ye έμεινε εκτός της λίστας δισεκατομμυριούχων του Forbes, αλλά και η ίδια η Adidas προχώρησε σε μείωση κατά 50% των προβλέψεων για τα έσοδά της φέτος.

Βέβαια, η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε στις αρχές του μήνα ότι θα συνεχίσει να πουλά τα προϊόντα Yeezy υπό το δικό της brand, διότι έχει τα δικαιώματα χρήσης και εμπορίας των σχεδίων.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Adidas: Λήγει η συνεργασία με τον Kanye West – Στον «αέρα» η Yeezy

«Στο Forbes δεν ξέρουν να μετρούν»: Εκτός της λίστας των δισεκατομμυριούχων ο Kanye West

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News