Life & Arts Δευτέρα 21/11/2022, 10:48
LIFE & ARTS

Πειρατικές ταινίες μέσω Twitter: Ποιο είναι το κόλπο των χρηστών;

Πειρατικές ταινίες μέσω Twitter: Ποιο είναι το κόλπο των χρηστών;

Ένα περίεργο πείραμα πραγματοποιούν ορισμένοι χρήστες του Twitter, προσπαθώντας να ελέγξουν εάν εφαρμόζονται οι πολιτικές για την παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων. Σε μία αλληλουχία (thread) αναρτήσεων, οι χρήστες ανεβάζουν αποσπάσματα από ταινίες, τα οποία αν παρακολουθήσει κανείς με τη σειρά μπορεί να δει τελικά ολόκληρη την ταινία.

«Το Twitter με ώθησε αλγοριθμικά σε ένα thread με πλήρως πειρατική ταινία όταν έκανα swipe προς τα κάτω και είναι πάρα πολύ αστείο», αναφέρει χαρακτηριστικά ένας χρήστης. Πράγματι ένας χρήστης μέσω 49 tweets ανέβασε μέσα στο σαββατοκύριακο ολόκληρη την ταινία Hackers και μάλιστα συγκέντρωσε 14.000 likes. Πλέον, όμως, ο λογαριασμός του έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα. Άλλος χρήστης ανέβασε το «Need For Speed» σε 66 tweets. Το όνομα του λογαριασμού ήταν Need for Speed Movie και ήταν ενεργό μέχρι χθες.

Άλλος χρήστης ανήρτησε την ιαπωνική ταινία με σούπερ ήρωες «Kamen Rider Heisei Generations Forever», ενώ άλλος ανέβασε το «The Fast and The Furious: Tokyo Drift». Αξίζει να σημειωθεί ότι τα περισσότερα από αυτά φαίνεται να έχουν ήδη κατέβει από το Twitter. Όταν τα αναζητά κανείς αναφέρεται χαρακτηριστικά πως «αυτό το Tweet είναι από λογαριασμό που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα».

Συνήθως, η ιστοσελίδα καταγράφει τις αναρτήσεις με πειρατικό περιεχόμενο και είτε το αφαιρεί είτε περιορίζει την πρόσβαση σε άλλους χρήστες, σύμφωνα με τους κανόνες για τα πνευματικά δικαιώματα του Twitter.

«Το Twitter θα απαντήσει σε αναφορές για υποτιθέμενη παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων, όπως κατηγορίες αναφορικά με την παράνομη χρήση κλεμμένης εικόνας ως εικόνας προφίλ, τις κατηγορίες σχετικά με την παράνομη χρήση ενός πειρατικού βίντεο ή εικόνες που ανέβηκαν μέσω των υπηρεσιών φιλοξενίας media ή Tweet που περιέχουν link οδηγώντας σε παράνομο περιεχόμενο», αναφέρεται στο Twitter.

Σημειώνεται πως μετά την αναδιάρθρωση της εταιρείας από τον Έλον Μασκ, η πλατφόρμα κινδυνεύει να καταρρεύσει λόγω των τεχνικών προβλημάτων, καθώς υπάρχουν σημαντικά λιγότεροι υπάλληλοι, όπως δήλωσε στέλεχος του Twitter στο Business Insider.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Business Insider

Διαβάστε επίσης:

Email με θέα: Να τι έκανε το καλοκαίρι στην Ελλάδα ο Elon Musk

Έλον Μασκ: Δημοσκόπηση για επιστροφή Τραμπ στο Twitter

Πέθανε το Twitter; Ο Elon Musk έκλεισε τα γραφεία

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News