Business & Finance Τρίτη 25/10/2022, 11:53
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Adidas: Λήγει η συνεργασία με τον Kanye West – Στον «αέρα» η Yeezy

Adidas: Λήγει η συνεργασία με τον Kanye West – Στον «αέρα» η Yeezy

(upd) Έληξε τη συνεργασία της με τον Kanye West η Adidas έπειτα από τα προσβλητικά μηνύματα που δημοσίευσε ο ράπερ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, βάζοντας έτσι την αθλητική μάρκα στο επίκεντρο αντιδράσεων και διαμαρτυριών. Επί περίπου δέκα χρόνια, η Adidas «χτίζει» την εταιρεία παπουτσιών του ράπερ, την Yeezy, η οποία πλέον εκτιμάται πως αποφέρει περίπου το 8% των συνολικών πωλήσεών της.

Adidas: Λήγει η συνεργασία με τον Kanye West – Στον «αέρα» η Yeezy-1

φωτ. shutterstock

«Η Adidas δεν ανέχεται τον αντισημιτισμό και οποιοδήποτε άλλο είδος ρητορικής μίσους. Τα πρόσφατα σχόλια του Ye (σ.σ. το όνομα που χρησιμοποιεί πλέον ο West) και οι πράξεις του ήταν απαράδεκτα, απεχθή και επικίνδυνα και παραβιάζουν τις αξίες της εταιρείας για πολυπολιτισμικότητα και συμπερίληψη, κοινό σεβασμό και ισότητα», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση της Adidas, η οποία ακολουθεί τα βήματα των Gap και της Balenciaga, που επίσης σταμάτησαν να συνεργάζονται μαζί του. «Έπειτα από μία ενδελεξή εξέταση, η εταιρεία πήρε την απόφαση να λήξει αμέσως τη συνεργασία με τον Ye, να σταματήσει την παραγωγή τον προϊόντων της Yeezy και να διακόψει όλες τις πληρωμές στον Ye και τις εταιρείες του. Η Adidas θα σταματήσει την δραστηριότητα Adidas Yeezy αμέσως» συμπληρώνει η ανακοίνωση. Σημειώνεται πως ο ράπερ τις τελευταίες εβδομάδες έχει προβεί σε προσβλητικές δηλώσεις, όπως οι αντισημιτικές αναρτήσεις στα social media, ενώ διέκοψε τις συνεργασίες τους με τους εμπορικούς του εταίρους.

Εντάσεις με την Adidas

Παρά την τεράστια επιτυχία της Yeezy, ο ράπερ έχει κατηγορήσει την Adidas για αντιγραφή των ιδεών του και για κακή διαχείριση της μάρκας, ενώ έχει χλευάσει τον απερχόμενο διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Kasper Rorsted, μέσω των λογαριασμών του στα social media. Εντωμεταξύ, σύμφωνα με το Bloomberg, η Adidas έχει προσπαθήσει επανειλημμένως να επιλύσει ιδιωτικά τα προβλήματα με τον West.

Adidas: Λήγει η συνεργασία με τον Kanye West – Στον «αέρα» η Yeezy-2

φωτ. Bloomberg

Τον Σεπτέμβριο, ο West δήλωσε ότι θέλει να διαπραγματευτεί με την Adidas, ώστε να λάβει το 10% των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης σε όλα τα παπούτσια που έχει σχεδιάσει στο παρελθόν με την εταιρεία. Οι εντάσεις ενισχύθηκαν ότι ο ράπερ εμφανίστηκε στην εβδομάδα μόδας του Παρισιού, φορώντας μπλουζάκι που έγραφε «White Lives Matter». Έπειτα, αφού έκανε αναρτήσεις με αντισημιτικά σχόλια στα social media, αποκλείστηκε από τους λογαριασμούς του στο Twitter και το Instagram. Ως αποτέλεσμα ορισμένοι καταναλωτές άρχισαν να μποϊκοτάρουν τα προϊόντα του.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Kanye West: Πού αποσκοπεί με την εξαγορά του μέσου κοινωνικής δικτύωσης Parler

Άρωμα…MySpace στο Instagram: Η νέα λειτουργία που εξετάζει η εφαρμογή

Άκυρο το πείραμα του YouTube: Οι διαμαρτυρίες των χρηστών εισακούστηκαν

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News