Business & Finance Δευτέρα 17/10/2022, 14:55
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Kanye West: Πού αποσκοπεί με την εξαγορά του μέσου κοινωνικής δικτύωσης Parler 

Kanye West: Πού αποσκοπεί με την εξαγορά του μέσου κοινωνικής δικτύωσης Parler 

Το αμερικανικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης, Parler, εξαγοράζει ο Αμερικανός τραγουδιστής της ραπ, Kanye West, όπως ανακοίνωσε η μητρική εταιρεία του social media, Parlamentt Technologies, δίχως όμως να δώσει λεπτομέρειες αναφορικά με το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας. 

Το Parler θεωρείται μια συντηρητική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, στην οποία πολλοί οπαδοί των πρώην Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, βρίσκουν πεδίο για εκφέρουν τη γνώμη τους. 

Πρόσφατα, ο West αποκλείστηκε από το Instagram για αναρτήσεις τις οποίες οι διαδικτυακοί χρήστες καταδίκασαν ως αντισημιτικές. Στη συνέχεια επανεμφανίσθηκε στο Twitter, από το οποίο απουσίαζε για δύο χρόνια. 

«Σε έναν κόσμο όπου οι συντηρητικές απόψεις θεωρούνται αμφιλεγόμενες, πρέπει να βεβαιωθούμε ότι έχουμε το δικαίωμα να εκφραζόμαστε ελεύθερα», αναφέρει στη δήλωσή του ο Kanye West, ο οποίος πρόσφατα άλλαξε το καλλιτεχνικό του όνομα σε Ye, αφήνοντας υπαινιγμούς για τον αποκλεισμό του από το Instagram και τα θέματα που έχει με άλλα δημοφιλή κοινωνικά μέσα δικτύωσης. Το Parler αυτοπροσδιορίζεται ως η πλατφόρμα που προάγει τον ελεύθερο λόγο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της μητρικής η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί στη διάρκεια του τρέχοντος έτους. 

Η πρόταση του διάσημου ράπερ έρχεται σε μια περίοδο στην οποία το Parler επέστρεψε στα καταστήματα εφαρμογών Google και της Apple, μετά τις ταραχές στο Καπιτώλιο το 2021 στην ήττα του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ από τον νυν πρόεδρο Τζο Μπάιντεν. 

Ο West ο οποίος είχε καταθέσει υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές την οποία όμως απέσυρε, τερμάτισε τις τελευταίες εβδομάδες τη συνεργασία του με την εταιρεία λιανικής πώλησης ενδυμάτων Gap, ενώ η γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών Adidas έχει θέσει τη συνεργασία της με τον ράπερ υπό εξέταση.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News