Business & Finance Τετάρτη 19/10/2022, 16:08
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Μέσι μπαίνει στη Σίλικον Βάλεϊ: Εταιρεία επενδύσεων από τον αστέρα του ποδοσφαίρου

Ο Μέσι μπαίνει στη Σίλικον Βάλεϊ: Εταιρεία επενδύσεων από τον αστέρα του ποδοσφαίρου

Εταιρεία επενδύσεων στον αθλητισμό, τα media και την τεχνολογία ιδρύει ο Λιονέλ Μέσι, σύμφωνα με σχετική του ανακοίνωση.

Η εταιρεία του αστέρα του ποδοσφαίρου, υπό το όνομα Play Time Sports-Tech, θα έχει έδρα στο Σαν Φρανσίσκο και θα καταστεί το κύριο επενδυτικό όχημα του Μέσι. Η εταιρεία θα εξετάσει επενδυτικές ευκαιρίες, συμπεριλαμβανομένης για παράδειγμα της στήριξης νέων επιχειρηματιών στην ανέγερση επιχειρήσεων τεχνολογίας ποδοσφαίρου ή στην επένδυση σε ομάδες.

«Είμαι ενθουσιασμένος για την επέκταση των ριζών μας στη Σίλικον Βάλει και είμαι εκστασιασμένος που η Play Time θα συνεργαστεί με τολμηρούς επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Μέσι.

Την Play Time θα διαχειρίζεται ο Razmig Hovaghimian, partner στην εταιρεία venture capital Graph Ventures. Ειδικός σύμβουλος θα είναι ο Michael Marquez, ιδρυτικό μέλος της επενδυτικής τράπεζας Code Advisors.

Σημειώνεται πως ο Hovaghimian είναι επίσης συνιδρυτής της εταιρείας ποδοσφαίρου Matchday.com, η οποία συγκαταλέγει την Play Time στους πρώτους επενδυτές και σκοπεύει να βγει στην αγορά πριν το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο, το οποίο ξεκινά τον Νοέμβριο. Η εταιρεία επίσης έχει μερίδιο στη νεοφυή τεχνολογική επιχείρηση ποδοσφαίρου AC Momento.

«Από τη στιγμή που γνώρισαν τον Λίο και την οικογένεια Μέσι το 2017, ήταν εμφανές ότι το όραμά τους για το μέλλον είναι τολμηρό», δήλωσε ο Hovaghimian και συμπλήρωσε ότι «θέλουν να συνεχίσουν να έχουν μία άμεση και διαρκή επιρροή εντός και εκτός γηπέδου».

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Επενδύοντας στα Panini: Ο πληθωρισμός, η μαύρη αγορά και οι προσδοκίες

Το όνειρο κάθε διαφημιστή: Πώς ο Φέντερερ έγινε αθλητής του 1 δισ. δολαρίων

ΠΟΕ για συνεργασία με FIFA: Δεν κρυβόμαστε από τα προβλήματα στο Κατάρ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News