Business & Finance Τετάρτη 26/10/2022, 15:48
ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ADIDAS

«Στο Forbes δεν ξέρουν να μετρούν»: Εκτός της λίστας των δισεκατομμυριούχων ο Kanye West

«Στο Forbes δεν ξέρουν να μετρούν»: Εκτός της λίστας των δισεκατομμυριούχων ο Kanye West

Έπειτα από μία σειρά προσβλητικών αναρτήσεων με αντισημιτικά σχόλια, ο Kanye West προκάλεσε την Adidas, με την οποία συνεργαζόταν από το 2013 για τη δημιουργία των παπουτσιών Yeezy, να σταματήσει τη συνεργασία τους: «Μπορώ να κάνω αντισημιτικά σχόλια — και η Adidas δεν μπορεί να με εγκαταλείψει», είχε πει ο ράπερ, θεωρώντας ότι είναι άθικτος, καθώς οι πωλήσεις των Yeezy αποτελούσαν το 4% έως 8% του συνόλου στην Adidas. Για τον ίδιο τον Ye όμως, όπως αποκαλείται πλέον ο ράπερ, το θέμα ήταν ακόμη σοβαρότερο αφού χάρη στη συμφωνία είχε αποκομίσει περίπου 1,5 δισ. δολάρια.

Η συμπεριφορά του όμως οδήγησε, εκτός από τον αποκλεισμό του από τα social media, στη διακοπή της συνεργασίας του με την Gap, την Balenciaga και τελικά χθες – έπειτα από έντονες πιέσεις – με την Adidas. Το «διαζύγιο» θα κοστίσει ακριβά και στις δύο πλευρές, με τον Ye να χάνει όμως αυτόματα τη θέση του στη λίστα των δισεκατομμυριούχων του Forbes.

Η πολυτάραχη σχέση με το Forbes

Η αξία της συμφωνίας με την Adidas υπολογίστηκε από το Forbes στο 1,5 δισ. δολάρια ως αποτέλεσμα εξέτασης μίας σειράς αποδοχών, όπως την εκτίμηση των δικαιωμάτων εκμεταλλεύσεως σε σύγκριση με αντίστοιχα που προκύπτουν από μουσική ή ταινίες. Χωρίς την Adidas, ο Ye έχει περιουσία 400 εκατ. δολαρίων, ιδίως από ακίνητα, μετρητά, τα τραγούδια του και το μερίδιο 5% που κατέχει στην εταιρεία της πρώην συζύγου του, Kim Kardashian.

Όπως αναφέρει το Forbes, η αφαίρεση του Ye από τη λίστα δίνει τέλος σε μία πολυτάραχη σχέση με το αμερικανικό περιοδικό, καθώς ο ράπερ πίστευε ανέκαθεν ότι άξιζε περισσότερο. Ενδεικτικά, όταν μπήκε για πρώτη φορά στη λίστα το 2020 με εκτιμώμενη περιουσία 1 δισ. δολαρίων είχε στείλει μήνυμα στο περιοδικό λέγοντας «Δεν είναι ένα δισεκατομμύριο. Είναι 3,3 δισ, αφού κανείς στο Forbes δεν ξέρει να μετρά».

Σύμφωνα με το Forbes, αυτό συνεχίστηκε και τα δύο επόμενα χρόνια, με τον Ye να διαμαρτύρεται για τα νούμερα. Φέτος, όταν το Forbes αποτίμησε την περιουσία του στα 2 δισ. δολάρια, ο Ye έστειλε έγγραφα υποστηρίζοντας ότι μόν η συνεργασία με την Adidas άξιζε 4,3 δισ. δολάρια, ενώ αποτιμούσε τη συνολική προσωπική του περιουσία στα 7 δισ. δολάρια.

Η αρχή του τέλους

Μέσα σε λίγους μήνες, ο ράπερ κατέληξε να αποκλείεται από αρκετές πηγές εισοδήματος, αφού η Gap διέκοψε τη συνεργασία τους, η JP Morgan τον έδιωξε από πελάτη της, ενώ ο γαλλικός οίκος μόδας Balenciaga σταμάτησε τη συνεργασία τους μόλις λίγες εβδομάδες αφότου περπάτησε στην επίδειξή του στην εβδομάδα μόδας του Παρισιού. Επίσης, η εταιρεία παραγωγής MRC ανακοίνωσε ότι δεν θα δημοσιεύσει το ήδη ολοκληρωμένο ντοκιμαντέρ για τον Ye, ενώ το πρακτορείο μοντέλων CAA τον έδιωξε έπειτα από χρόνια συνεργασίας.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Forbes

Διαβάστε επίσης:

Adidas: Λήγει η συνεργασία με τον Kanye West – Στον «αέρα» η Yeezy

Πλήγμα 110 δισ. στην τσέπη του Μασκ – Παραμένει ο πλουσιότερος με διαφορά

Ένα 24ωρο αναστάτωσης: «Διαρροή» 13 δισ. από την περιουσία των βαθύπλουτων στην Κίνα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News