LIFE & ARTS

Αγωγή από οργισμένους φαν της Ανα Ντε Αρμάς

Αγωγή από οργισμένους φαν της Ανα Ντε Αρμάς

Καμιά φορά είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς την αντίδραση ενός οργισμένου φαν. Αυτή μάλλον δεν έλαβαν υπόψιν και οι παραγωγοί της ταινίας «Yesterday» του Ντάνι Μπόιλ, όταν αποφάσισαν να «κόψουν» από το τελικό μοντάζ την Ανα Ντε Αρμας, η οποία ωστόσο εμφανίζεται στο επίσημο τρέιλερ του φιλμ. Βασισμένοι σε αυτό φαίνεται πως ήταν δύο άνδρες από την Καλιφόρνια, οι οποίοι νοίκιασαν την ταινία από την πλατφόρμα του Amazon, για να διαπιστώσουν έκπληκτοι ότι η αγαπημένη τους ηθοποιός δεν υπήρχε… πουθενά στην σχεδόν δίωρη διάρκεια.

Δεν το άφησαν όμως εκεί· αντιθέτως στις 21 Ιανουαρίου κατέθεσαν αγωγή ενάντια στην Universal Pictures για παροχή «λανθασμένων, παραπλανητικών και απατηλών» πληροφοριών σχετικά με την ταινία, για την οποία εκείνοι ξόδεψαν 3,99 δολάρια για να δουν οnline.

Δεν είναι βέβαια πως η Ντε Αρμάς είχε κάποιον μεγάλο ρόλο στο φιλμ εξαρχής. Πρωταγωνιστής εκεί είναι ο Χιμές Πατέλ, στον ρόλο ενός νέου τραγουδοποιού, ο οποίος έπειτα από ένα μυστηριώδες παγκόσμιο μπλακάουτ, συνειδητοποιεί πως είναι πλέον ο μοναδικός άνθρωπος στον κόσμο, ο οποίος γνωρίζει την ύπαρξη των Beatles. Αποφασισμένος να κερδίσει την καλλιτεχνική αναγνώριση αλλά και την καρδιά της όμορφης Ελι (Λίλι Τζέιμς), εκείνος θα παρουσιάσει τα τραγούδια των θρυλικών «Σκαθαριών» ως δικά του, κάτι το οποίο φυσικά έχει απρόβλεπτες συνέπειες.

Σύμφωνα με τον σεναριογράφο του «Yesterday», Ρίτσαρντ Κέρτις, η κάμεο εμφάνιση της Ανα Ντε Αρμας κόπηκε από την ταινία ακριβώς επειδή ήταν υπερβολικά… εντυπωσιακή. «Η Ανα ήταν απλώς υπέροχη… Και αυτό ήταν βασικά το πρόβλημα, επειδή στο κοινό [σ.σ. της δοκιμαστικής προβολής της ταινίας] δεν άρεσε που ο πρωταγωνιστής έριξε, για λίγο έστω, τη ματιά του σε εκείνη. Κάποιοι θα έλεγαν: “δεν του αξίζει στα αλήθεια η Λίλι”».

Στην αγωγή υπάρχει επίσης ο ισχυρισμός ότι η Ντε Αρμας επιλέχθηκε για το τρέιλερ ακριβώς για να τραβήξει το κοινό, μιας και οι δύο βασικοί πρωταγωνιστές της ταινίας είναι εν πολλοίς άγνωστοι στο αμερικανικό κοινό. Αντιθέτως η Κουβανέζα ηθοποιός έχει γίνει διάσημη μέσα από τους ρόλους της τόσο στο «Blade Runner 2049» όσο και στο πιο πρόσφατο «No Time to Die». Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως και στο τελευταίο η Ντε Αρμάς ουσιαστικά κλέβει την παράσταση με μια απίθανη χορογραφία δράσης, στην οποία εκείνη και ο Τζέιμς Μποντ του Ντάνιελ Κρεγκ ενώνουν τις δυνάμεις τους με φόντο την νυχτερινή Αβάνα.

 

Με πληροφορίες από theguardian.com

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News