Life & Arts Δευτέρα 10/01/2022, 21:21
LIFE & ARTS

Στο «σφυρί» το χρυσό ρόλεξ του Σερ Μάικλ Κέιν – Προσωπικά αντικείμενα ανεκτίμητης αξίας

Στο «σφυρί» το χρυσό ρόλεξ του Σερ Μάικλ Κέιν – Προσωπικά αντικείμενα ανεκτίμητης αξίας

Αναμνηστικά από την κινηματογραφική του καριέρα, καθώς και αντικείμενα μικρής και μεγάλης αξίας από την προσωπική του συλλογή διαθέτει σε δημοπρασία ο οσκαρικός ηθοποιός και παραγωγός Michael Caine.

Ανάμεσα στα αντικείμενα που θα διατεθούν από τον οίκο Bonhams στο Λονδίνο, συγκαταλέγεται και το χρυσό Rolex του 88χρονου σταρ, το οποίο εκτιμάται πω θα «πιάσει» έως και 16.300 δολάρια. Επίσης, στη δημοπρασία που θα λάβει χώρα στις 2 Μαρτίου, θα διατεθούν και πίνακες από την προσωπική του συλλογή.

Στο «σφυρί» το χρυσό ρόλεξ του Σερ Μάικλ Κέιν – Προσωπικά αντικείμενα ανεκτίμητης αξίας-1

«Ο σερ Μάικλ Κέιν έχει μία γοητεία η οποία ξεπερνά κάθε ηλικία ή εθνικότητα, οι ταινίες του είναι μέρος της ιστορίας του 20ού αιώνα και όποιος και να είναι ο πλειοδότης, θα είναι κάτοχος ενός κομματιού αυτής της ιστορίας, ενός αντικειμένου και απαράμιλλη αξία», δήλωσε στο CNN ο Charlie Thomas, επικεφαλής πωλήσεων και συλλογών αξίας στον οίκο Bonhams.

Σύμφωνα με τους βρετανικούς Times, ο ηθοποιός διαθέτει τα αντικείμενά του σε δημοπρασία, καθώς ο ίδιος και η γυναίκα του μετακομίζουν σε μικρότερη κατοικία από την έπαυλή τους στο Surrey της Αγγλίας.

Όπως δήλωσε ο Thomas, πρόκειται για μία από τις πιο προσωπικές δημοπρασίες που έχει ποτέ διαχειρστεί ο οίκος. Μεταξύ των αντικειμένων περιλαμβάνεται και η καρέκλα του σκηνοθέτη από την ταινία Get Carter του 1971, στην οποία ο Caine πρωταγωνιστούσε. Επίσης, διατίθενται και τα γυαλιά του.

Στο «σφυρί» το χρυσό ρόλεξ του Σερ Μάικλ Κέιν – Προσωπικά αντικείμενα ανεκτίμητης αξίας-2

Ο ίδιος τόνισε ότι «Ο σερ Michael έχει συλλέξει αυτά τα αντικείμενα σε βάθος πολλών δεκαετιών και πάντοτε αγόραζε αυτά που αγαπούσε…και για τον λόγο αυτό η συλλογή είναι τόσο ξεχωριστή».

Επίσης, πλειοδοτούνται ένα πορτρέτο του Caine από τον Άγγλο ζωγράφο Lincoln Townley, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν σε φιλανθρωπική οργάνωση για την προστασία παιδιών. Επίσης, μία αφίσα της ταινίας «Alfie», για την οποία ο Caine ήταν υποψήφιος Όσκαρ καλύτερου ηθοποιού. Τέλος, πλειοδοτείται ο πίνακας «Les Amoureux Dans L’Arbre» του Marc Chagall, ο οποίος εκτιμάται πως θα πιάσει έως και 68.000 δολάρια.

Στο «σφυρί» το χρυσό ρόλεξ του Σερ Μάικλ Κέιν – Προσωπικά αντικείμενα ανεκτίμητης αξίας-3

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN

Διαβάστε επίσης:

Πόσο κοστίζει το ακριβότερο αμάξι

Ο πιο ακριβός Hulk είναι «χάρτινος»

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News