LIFE & ARTS

Ισχυρότεροι από ποτέ οι σταρ του Χόλιγουντ

Ισχυρότεροι από ποτέ οι σταρ του Χόλιγουντ

Καθώς τα χρόνια προχωρούν οι ισορροπίες στον κόσμο του Χόλιγουντ αλλάζουν. Για παράδειγμα τα άλλοτε πανίσχυρα στούντιο με τα (ακόμα πιο πανίσχυρα) στελέχη τους παραχωρούν πια πολύ περισσότερο χώρο και σεβασμό στους ηθοποιούς, οι οποίοι άλλωστε είναι και εκείνοι στους οποίους οφείλεται ένα μεγάλο μέρος της εμπορικής επιτυχίας των ταινιών τους.

Πριν μερικούς μήνες είδαμε την διαμάχη ανάμεσα στον κολοσσό της Ντίσνεϊ και την Σκάρλετ Γιοχάνσον σχετικά με την αμοιβή της τελευταίας στην «Black Widow», να λήγει με την Αμερικανίδα ηθοποιό επί της ουσίας νικήτρια, αφού το στούντιο υποχρεώθηκε να της καταβάλει ένα γενναίο ποσό, προκειμένου να μην δημιουργηθεί δικαστικό προηγούμενο στην υπόθεση. Επιπλέον η ίδια η Γιοχάνσον αλλά και πολλοί επιφανείς συνάδελφοί της, είναι πλέον συμπαραγωγοί στις ταινίες που συμμετέχουν, με αποτέλεσμα να καρπώνονται τόσο κέρδη όσο και περισσότερα βραβεία σε περίπτωση επιτυχίας.

Μιας και μιλήσαμε για βραβεία, δεν είναι περίεργο που και σε αυτό το πεδίο έχουμε ανακατατάξεις. Μόλις πριν λίγες μέρες παρακολουθήσαμε -ή μάλλον πληροφορηθήκαμε, αφού τηλεοπτική μετάδοση δεν υπήρξε- το μποϊκοτάζ που σκάρωσαν σύσσωμοι οι επαγγελματίες του σινεμά στις Χρυσές Σφαίρες, έναν θεσμό της βιομηχανίας με σχεδόν 80 χρόνια ιστορίας.

Αντιθέτως μεγάλη προβολή και σημασία, την μεγαλύτερη ίσως από την καθιέρωσή τους, απολαμβάνουν τα Βραβεία της Ενωσης Ηθοποιών, οι υποψηφιότητες για τα οποία, ανακοινώθηκαν εχθές. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν σίγουρα οι έξι που μοιράζονται εξ ημισείας τα «House of Gucci» του Ρίντλεϊ Σκοτ και «Power of the Dog» της Τζέιν Κάμπιον.

Κι αν το δεύτερο αποτελεί ήδη οσκαρικό φαβορί και «λογική» επιλογή, δεν μπορεί να πει κανείς το ίδιο και για το πρώτο, την κυκλοφορία του οποίου υποδέχθηκαν μάλλον χλιαρά τόσο οι κριτικοί όσο και το κοινό. Από την άλλη το λαμπερό καστ του «House of Gucci» αποτελείται από ανερχόμενους ή/και πολύ αγαπητούς ηθοποιούς της βιομηχανίας, όπως η Lady Gaga, ο Ανταμ Ντράιβερ, ο Τζάρεντ Λέτο κ.ά. που αναπτύσσουν μάλιστα πλούσια δράση και εκτός μεγάλης οθόνης. Κι ας μιλούν στην ταινία αγγλικά με (ελαφρώς γελοία) ιταλική προφορά…

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News