Life & Arts Παρασκευή 4/06/2021, 20:37
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Ετοιμος για… σύνταξη ο Κουέντιν Ταραντίνο;

Ετοιμος για… σύνταξη ο Κουέντιν Ταραντίνο;

Να μας προετοιμάσει για την αποχώρησή του από τον κινηματογράφο επιχείρησε επί της ουσίας ο Κουέντιν Ταραντίνο με πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στο Pure Cinema Podcast. Στην πραγματικότητα ο 58χρονος Αμερικανός κινηματογραφιστής έφερε ξανά στην επιφάνεια το «σχέδιο» που είχε ανακοινώσει εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο, σύμφωνα με το οποίο σκοπεύει να ολοκληρώσει την σκηνοθετική του καριέρα με την δέκατη κατά σειρά ταινία του.

Αν αυτό ισχύει, αυτή θα είναι προφανώς η επόμενη, ακολουθώντας το ένατο και κάπως αμφιλεγόμενο «Κάποτε στο… Χόλιγουντ», το οποίο σε γενικές γραμμές κέρδισε τους κριτικούς αλλά όχι στον ίδιο βαθμό και μια σημαντική μερίδα του κοινού. Σε κάθε περίπτωση ο Ταραντίνο φαίνεται αποφασισμένος να τηρήσει την υπόσχεσή του μιας και όπως ανέφερε στο podcast, «οι περισσότεροι σκηνοθέτες είχαν απαίσιες τελευταίες ταινίες», υπονοώντας πως δεν σταμάτησαν την κατάλληλη στιγμή.

«Συνήθως οι τελευταίες είναι οι χειρότερες. Αυτό συνέβη με τους περισσότερους από τους σκηνοθέτες της Χρυσής Εποχής που γύρισαν τα τελευταία τους φιλμ στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και 1970, και έπειτα το ίδιο έγινε με εκείνους του Νέου Χόλιγουντ που τις γύρισαν στα τέλη των 80s και στα 90s… γενικώς το να ολοκληρώσεις την καριέρα σου με μια αξιοπρεπή ταινία είναι σπάνιο. Το να το κάνεις με καλή ταινία, είναι πραγματικό φαινόμενο», ανέφερε με το γνωστό του στιλ ο Ταραντίνο.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως θα ήταν χαρούμενος ακόμη κι αν σταματούσε τώρα, ωστόσο όσοι έχουν παρακολουθήσει στενά την καριέρα του γνωρίζουν πως η σχεδόν εμμονική προσήλωση στα σχέδιά του, δεν θα τον αφήσει να ρίξει αυλαία πριν το… στρογγυλό δεκάρι. Παρ’ όλα αυτά είναι επίσης αλήθεια πως η πατρότητα, η οποία του χτύπησε πρόσφατα την πόρτα, τον έχει κάνει να σκέφτεται πιο έντονα την έξοδο: «Κατά κάποιο τρόπο νιώθω πως είναι ώρα για την τρίτη πράξη της ζωής μου· να γείρω λίγο περισσότερο προς την λογοτεχνία, το οποίο θα είναι θετικό ως νέος πατέρας και σύζυγος. Δεν θα ήθελα να αρπάζω την οικογένεια και να την σέρνω στη Γερμανία ή την Σρι Λάνκα ή οπουδήποτε διαδραματίζεται η επόμενη ιστορία. Μπορώ να γίνω λίγο περισσότερο “σπιτόγατος” και άνθρωπος των γραμμάτων», σημείωσε χαρακτηριστικά. Πάει, χάλασε ο κόσμος…

 

Με πληροφορίες από indiewire.com

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News