LIFE & ARTS

Η μεγάλη επιστροφή ( ; ) των Σικάγο Μπουλς

Η μεγάλη επιστροφή ( ; ) των Σικάγο Μπουλς

Από τότε που ο Μάικλ Τζόρνταν αποφάσισε για δεύτερη φορά (αλλά όχι τελευταία) να κρεμάσει τα μπασκετικά του παπούτσια, εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες δηλαδή, οι αγαπημένοι του Σικάγο Μπουλς κινούνται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Λίγο η θρυλική «τσιγκουνιά» και ο κορεσμός του ιδιοκτήτη, Τζέρι Ράινσντορφ, λίγο η κακή διαχείριση του υπάρχοντος υλικού και λίγο οι ατυχίες, δεν έχουν αφήσει την ομάδα της τρίτης σε πληθυσμό αμερικανικής πόλης να ξεκολλήσει από τα έξι πρωταθλήματα που κατακτήθηκαν την εποχή του «Αέρινου».

Διαβάστε ακόμα: To ΝΒΑ γίνεται 75, με «Αvengers», «Expendables» και… Γιάννη

Πιο κοντά από ποτέ έφτασαν στα τέλη της δεκαετίας του 2000, όταν οι… θεοί του ντραφτ έστειλαν στα μέρη των Μπουλς τον Ντέρικ Ρόουζ, έναν απίθανο νεαρό, ο οποίος φαινόταν ικανός να σηκώσει την βαριά κληρονομιά, οδηγώντας τους μέχρι τους τελικούς της Ανατολής. Λίγο αργότερα ωστόσο, σε ένα παιχνίδι με τους Σίξερς, ο Ρόους έκοψε τον αχίλλειο τένοντα, στον πρώτο από μια σειρά σοβαρότατωντραυματισμών, οι οποίοι δεν του επέτρεψαν να κάνει ποτέ την καριέρα που υποσχόταν.

Και φτάνουμε στο σήμερα, εκεί όπου έπειτα από τις πρώτες αγωνιστικές της νέας σεζόν του NBA, οι Σικάγο Μπουλς φιγουράρουν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 4-0 και… τρελαίνουν κόσμο. Το δείγμα φυσικά είναι υπερβολικά μικρό, ειδικά σε ένα πρωτάθλημα άνω των εκατό αγώνων, αν κανείς συμπεριλάβει και τα play-off, ωστόσο στην «Πόλη των Ανέμων» ελάχιστα ασχολούνται με τέτοιες λεπτομέρειες.

Διαβάστε ακόμα: Σχεδόν 1,5 εκατ. δολ. για τα Nike του Τζόρνταν

Η Big-3 που δημιουργήθηκε το περασμένο καλοκαίρι με την προσθήκη του πολύπειρου σκόρερ Ντεμάρ Ντερόζαν δίπλα στους ήδη υπάρχοντες αστέρες Ζακ Λαβίν και Νίκολα Βούτσεβιτς έχει κάνει τους Μπουλς να ξεχειλίζουν από επιθετικό ταλέντο. Επιπλέον ο νεαρός πλέι μέικερ Λόνζο Μπολ δείχνει να βρίσκει επίσης το λιμάνι του στο Σικάγο, καθοδηγώντας μαεστρικά την ομάδα και παίζοντας ταυτόχροναεξαιρετική άμυνα στα μετόπισθεν. Ολες οι παραπάνω κινήσεις, όπως και οι στοχευμένη προσθήκη του Αλεξ Καρούσο -άλλος ένας καλόςαμυντικός- είναι έργο του νέου General Manager των Μπουλς, Αρτούρας Καρνισόβας· ο Λιθουανός πρώην μπασκετμπολίστας μοιάζει αποφασισμένος να δημιουργήσει μια ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει άμεσα στο NBA και οι πρώτες ενδείξεις είναι υπέρ του.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News