Life & Arts Δευτέρα 25/10/2021, 12:33
LIFE & ARTS

Σχεδόν 1,5 εκατ. δολ. για τα Nike του Τζόρνταν

Ο αστέρας του NBA είχε φορέσει τα κόκκινα και άσπρα Nike Air Ships στην πρώτη του σεζόν με τους Chicago Bulls, το 1984

Σχεδόν 1,5 εκατ. δολ. για τα Nike του Τζόρνταν

Ένα ζευγάρι παλιά αθλητικά παπούτσια του Μάικλ Τζόρνταν πουλήθηκε αντί 1,47 εκατ. δολαρίων σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s.  

Ο αστέρας του NBA είχε φορέσει τα κόκκινα και άσπρα Nike Air Ships στην πρώτη του σεζόν με τους Chicago Bulls, το 1984. Ήταν η χρονιά που ξεκίνησε να συνεργάζεται με τη Nike για τη σειρά ρούχων και παπουτσιών που έφερε το όνομά του.

Σχεδόν 1,5 εκατ. δολ. για τα Nike του Τζόρνταν-1
φωτ.: AP

Ο Τζόρνταν θεωρείται από πολλούς ως ο καλύτερος παίκτης στην ιστορία του μπάσκετ και εκείνος που ανέβασε το προφίλ του NBA σε όλο τον κόσμο. Ήταν άλλωστε και ο πρώτος παίκτης που έγινε δισεκατομμυριούχος στην ιστορία του NBA. Αποσύρθηκε το 2003.

Ο οίκος Sotheby’s είχε εκτιμήσει αρχικά τα παπούτσια στα 1-1,5 εκατ. δολάρια. Ο Νικ Φιορέλα, ένας γνωστός συλλέκτης, τα «χτύπησε» στα 1,47 εκατ. δολάρια.

Διαβάστε επίσης: Γιατί αυτά τα παπούτσια αξίζουν 1,8 εκατ. δολάρια;

Έτσι, έσπασε το ρεκόρ των ακριβότερων αθλητικών παπουτσιών που έχουν πουληθεί σε δημοπρασία, το οποίο κατείχε έως τώρα ένα ζευγάρι Nike Air Jordans, που είχε αλλάξει χέρια στα 615.000 δολάρια, τον Αύγουστο του 2020, σε δημοπρασία των Christie’s.

Διαβάστε επίσης: Τα Nike του Ομπάμα πωλούνται αντί 25.000 δολαρίων

Παρόλα αυτά, το ρεκόρ των ακριβότερων αθλητικών παπουτσιών που έχουν πουληθεί ποτέ κατέχει το ζευγάρι των Nike Air Yeezy του Κάνιε Γουέστ. Τα συγκεκριμένα παπούτσια είχαν αλλάξει χέρια στα 1,8 εκατ. δολάρια τον Απρίλιο, μέσω ιδιωτικής πώλησης. 

Διαβάστε επίσης: Πόσο αξίζουν τα πρώτα Nike Air Yeezy του Kanye West;

Τα τελευταία χρόνια, τα αθλητικά παπούτσια έχουν αποκτήσει τη συλλεκτική αξία που έχουν τα σπάνια κρασιά ή τα κοσμήματα, με τη σχετική αγορά να προσελκύει συλλέκτες αλλά και επενδυτές. Ο οίκος Sotheby’s πραγματοποίησε την πρώτη του δημοπρασία αποκλειστικά αφιερωμένη σε αθλητικά παπούτσια το 2019.

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News