LIFE & ARTS

Ο λαβωμένος Γιάννης και το… κομπιούτερ

Οι Τελικοί του NBA ξεκινούν τα ξημερώματα της Τετάρτης

Ο λαβωμένος Γιάννης και το… κομπιούτερ

Το να πει κανείς πως ο φετινός μαραθώνιος του NBA φτάνει στο τέλος του, εκτός από κλισέ θα ήταν και ανακριβές. Στην πραγματικότητα η συμπιεσμένη σεζόν, που ξεκίνησε παραμονές Χριστουγέννων και ετοιμάζεται να ολοκληρωθεί μόλις εξίμηση μήνες αργότερα με τις ομάδες που φτάνουν στους τελικούς να αγγίζουν ήδη τους 100 ολοκληρωμένους αγώνες (!), έμοιαζε όχι με μαραθώνιο, αλλά με ένα παρατεταμένο, εξαντλητικό σπριντ. Λίγο πριν την γραμμή του τερματισμού, οι Milwaukee Bucks και οι Phoenix Suns συγκεντρώνουν τις τελευταίες δυνάμεις τους, για να ριχτούν από απόψε στη μάχη των τελικών.

Από πολλές απόψεις οι συγκεκριμένοι τελικοί είναι από τους πιο ενδιαφέροντες των τελευταίων ετών. Αρχικά έχουν μπόλικο δράμα και αγωνία ήδη πριν να γίνει το πρώτο τζάμπολ, με βασικό… υπεύθυνο τον δικό μας Γιάννη Αντετοκούνμπο, η συμμετοχή του οποίου στο αρχικό -ή σε οποιοδήποτε- παιχνίδι της σειράς, είναι προς το παρόν αμφίβολη. Ο τρομακτικός τραυματισμός που αποκόμισε πριν περίπου μια εβδομάδα θα είχε βγάλει πιθανότατα νοκ-άουτ οποιονδήποτε άλλο, ωστόσο εκείνος μοιάζει αδύνατον να μείνει για πολύ ακόμα εκτός παρκέ. Μόλις εχθές η ομάδα του δημοσίευσε ένα αινιγματικό βίντεο με την κάμερα να ακολουθεί τον ίδιο καθώς βαδίζει για να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο για το Φίνιξ. Οταν δε φτάνει στη σκάλα του αεροπλάνου, ο Γιάννης αρχίζει να ανεβαίνει με τζόκινγκ…

Ολα αυτά φυσικά μπορεί να είναι απλώς παιχνίδια του μυαλού και μάλλον έχουν λίγη σημασία, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ποιος βρίσκεται στην άλλη πλευρά της σκακιέρας. Ο βετεράνος πλέι-μέικερ Κρις Πολ, στα 36 του, φτάνει για πρώτη φορά στους τελικούς του ΝΒΑ και προφανώς δεν σκοπεύει να αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη. Παίκτης από αυτούς που συχνά τους παρομοιάζουμε με κομπιούτερ, ο Πολ κατάφερε να οδηγήσει μια ομάδα που πέρυσι δίχως εκείνον τερμάτισε οριακά δέκατη στη Δύση, ένα βήμα πριν από το τρόπαιο· δίπλα του έχει άξιους «λοχαγούς» τους νεαρούς και τρομερά διψασμένους για διακρίσεις, Ντέβιν Μπούκερ και Ντεάντρε Εϊτον, οι οποίοι ξεχωρίζουν από μια καλοστημένη ομάδα που έφτασε σχετικά άνετα ως εδώ.

Οι Bucks από την άλλη έχουν περάσει διά πυρός και σιδήρου, ωστόσο με τον (έστω σχετικά) υγιή Γιάννη δεν έχουν να φοβηθούν και πολλά. Σε κάθε περίπτωση για όλους εμάς που παρακολουθούμε την μπασκετική μαγεία του NBA, προβλέπεται ένα συναρπαστικό δεκαπενθήμερο. Καλά ξενύχτια!

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News