LIFE & ARTS

Πόση αγωνία αξίζει ένα παραπάνω γκολ;

Πόση αγωνία αξίζει ένα παραπάνω γκολ;

Σχεδόν όλος ο πλανήτης -και σίγουρα οι Ευρωπαίοι φίλαθλοι- παρακολουθούσε εμβρόντητος το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, καθώς ο ποδοσφαιριστής της Δανίας, Κρίστιαν Ερικσεν, σωριάστηκε στον αγωνιστικό χώρο χτυπημένος από καρδιακή προσβολή. Η έγκαιρη επέμβαση των γιατρών και ο κατάλληλος εξοπλισμός έσωσαν ευτυχώς τον διεθνή παίκτη, όμως τα ερωτήματα ύστερα από ένα τέτοιο σοκαριστικό γεγονός παραμένουν.

Πόσο δυνατόν είναι ακόμα και για υπεραθλητές αυτού του επιπέδου να αγωνίζονται σε 80-100 παιχνίδια τον χρόνο, με τους ρυθμούς μάλιστα όχι του ποδοσφαίρου της δεκαετίας του 1980 (που σήμερα μοιάζει με… ριπλέι) αλλά με εκείνους του 2021, τους οποίους συχνά δεν προλαβαίνει ούτε η κάμερα;

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, όπου αυτές τις μέρες διεξάγονται τα play-off του NBA, πολλές από τις ομάδες-διεκδικήτριες του τίτλου έχουν αποδεκατιστεί από τραυματισμούς. Πρώτοι από όλους οι περσινοί πρωταθλητές, Los Angeles Lakers, οι οποίοι είδαν τον Αντονι Ντέιβις, τον έναν δηλαδή από τους δύο κορυφαίους παίκτες τους, να αποχωρεί χτυπημένος ενώ και ο Λεμπρόν Τζέιμς ήταν εμφανώς επηρεασμένος από τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε μέχρι πρόσφατα. Αποτέλεσμα: πρόωρος αποκλεισμός στον πρώτο γύρο.

Παρόμοια η κατάσταση και στους Denver Nuggets, όπου ο φετινός MVP Νίκολα Γιόκιτς βρέθηκε να παλεύει μόνος, μετά τους τραυματισμούς που έβγαλαν εκτός μάχης τους καλύτερους συμπαίκτες του.

Από την άλλη στην Ανατολή, ο σταρ των Philadelphia 76ers, Τζοέλ Εμπίντ συνεχίζει να παίζει, ενώ ο μηνίσκος του έχει υποστεί «μικρό σχίσιμο», σύμφωνα με την ανακοίνωση της ομάδας. Αποκορύφωμα η σειρά των Milwaukee Bucks κόντρα στους Brooklyn Nets, με τους δεύτερους να έχουν πλέον εκτός με τραυματισμούς τους δύο από τους τρεις σούπερ σταρ της ομάδας τους και το μομέντουμ να αλλάζει δραστικά υπέρ του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Διόλου τυχαία, τόσο στο ποδόσφαιρο όσο και στο μπάσκετ, η σεζόν που διανύουμε συμπτύχθηκε προκειμένου να χωρέσουν όλες οι διοργανώσεις, παρόλο που ξεκίνησαν αργότερα από το κανονικό λόγω των μέτρων για την πανδημία. Ιδιαίτερα στο NBA το εναρκτήριο τζάμπολ έγινε μόλις δυο μέρες πριν από τα Χριστούγεννα και έκτοτε, μέσα σε λιγότερο από έξι μήνες, οι ομάδες έχουν παίξει πάνω από 80 παιχνίδια!

Κάπου εδώ μπαίνει στην κουβέντα το απάνθρωπο επιχείρημα: «παίρνουν τόσα εκατομμύρια, ας παίξουν λίγο παραπάνω», όμως εμείς προτιμάμε να το αφήσουμε στην άκρη. Το βέβαιο είναι πως οι επαγγελματίες αθλητές είναι και εκείνοι άνθρωποι, με οργανισμούς πανίσχυρους μεν, θνητούς δε. Και κανένα παραπάνω γκολ ή εντυπωσιακό κάρφωμα δεν αξίζει την αγωνία που ζήσαμε το Σάββατο.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News