LIFE & ARTS

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Το 24ωρο του υπερήρωα

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Το 24ωρο του υπερήρωα

Την στιγμή που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έπεσε σφαδάζοντας στο έδαφος, ήταν σαν να σταμάτησε ο χρόνος. Σταμάτησε για εμάς που ξημερώματα Τρίτης περνάγαμε ένα ακόμα ξενύχτι για να τον δούμε να αγωνίζεται ένα βήμα πριν από τους τελικούς του NBA, σταμάτησε και για τους φιλάθλους των Atlanta Hawks, των αντιπάλων του, που έμειναν σιωπηλοί ενώ μέχρι πριν λίγα λεπτά τον αποδοκίμαζαν έντονα όταν πήγαινε στην γραμμή των βολών. Οπως και να το κάνουμε, είναι συγκλονιστικό να βλέπεις έναν σούπερ ήρωα να πέφτει.

Τελικά βέβαια ίσως ο Γιάννης να έχει μέσα του όντως κάτι από χαρακτήρα της Marvel, αφού παρά την φρικιαστική εικόνα του τραυματισμού του, οι εξετάσεις που όλοι περίμεναν βγήκαν καλές: «Δεν υπάρχει δομική ζημιά στο αριστερό γόνατο του παίκτη, οι σύνδεσμοι είναι άθικτοι», τιτίβισε αργά το βράδυ της Τετάρτης ο εγκυρότερος αθλητικός ρεπόρτερ των Η.Π.Α., Εϊντριαν Βοϊναρόφσκι και οι καρδιές πήγαν στη θέση τους.

Φυσικά το διάστημα που θα λείψει από τα γήπεδα ο Αντετοκούμπο παραμένει άγνωστο, ωστόσο φαίνεται πως απέφυγε τα (πολύ) χειρότερα που θα μπορούσαν πραγματικά να εκτροχιάσουν μια καριέρα που, ως τώρα, μοιάζει με παραμύθι. Αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της επιτυχίας, είναι και η τρομερή δουλειά που έχει ρίξει ο Ελληνας σταρ, επενδύοντας στο κορμί του. Δεν αποκλείεται αυτή να τον έσωσε εχθές, από μια υπερέκταση που θα είχε διαλύσει οποιοδήποτε άλλο γόνατο εκτός από το δικό του.

Τώρα προφανώς προέχει η αποκατάσταση, ωστόσο άντε να πείσει κανείς τον Γιάννη να μείνει έξω για μεγάλο διάστημα, την ώρα μάλιστα που οι συμπαίκτες του παλεύουν για το πρώτο πρωτάθλημα της ομάδας έπειτα από το μακρινό 1971. Ανεξαρτήτως του τι θα γίνει πάντως, αυτό που βίωσε ο μπασκετικός -και όχι μόνο- κόσμος το τελευταίο 24ωρο ήταν κάτι το θαυμαστό· είδε έναν από τους μεγαλύτερους ήρωές του να πέφτει, πρόλαβε και τον «θρήνησε» και έπειτα εκείνος στάθηκε ξανά στα ατσάλινα πόδια του. Οπως στις ταινίες. Η ζωή του Γιάννη όμως γίνεται ήδη ταινία. Τα γυρίσματα στα Σεπόλια έχουν ξεκινήσει από τον Μάιο…

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News