LIFE & ARTS

Την ύστατη ώρα ο Κριστιάνο επέλεξε σωστά

Την ύστατη ώρα ο Κριστιάνο επέλεξε σωστά

Από χθες το μεσημέρι οι αθλητικές -και όχι μόνο- ιστοσελίδες ολόκληρου του πλανήτη βουίζουν: ο Κριστιάνο Ρονάλντο επιστρέφει σπίτι του. Οπου σπίτι, διαβάστε Manchester United, την ομάδα δηλαδή με την οποία ο Πορτογάλος σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου έφτασε τις πρώτες του δόξες, κατέκτησε για πρώτη φορά την Χρυσή Μπάλα (ακολούθησαν άλλες τέσσερις) και το Champions League (ακολούθησαν επίσης άλλα τέσσερα). Στα 36 του θα φορέσει ξανά τα κόκκινα, 12 χρόνια μετά την φυγή του για τη Ρεάλ Μαδρίτης και αργότερα την Γιουβέντους.

Κι όλα αυτά ένα μόλις 24ωρο έπειτα από τα δεκάδες ρεπορτάζ που τον ήθελαν να έχει κλείσει την μεταγραφή του στην μισητή συμπολίτισσα της United, Manchester City. Μέχρι που κάποιοι οπαδοί της πρώτης πρόλαβαν να αναρτήσουν και βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου καίνε τις φανέλες με το όνομα του. Τώρα μάλλον θα στέκονται περίλυποι πάνω από τα αποκαΐδια.

Το γεγονός ότι ο Ρονάλντο προτίμησε να επιστρέψει στους «κόκκινους διαβόλους», έστω και με σημαντικά λιγότερα χρήματα από εκείνα που του προσέφεραν οι νεόπλουτοι… απέναντι, είναι μια μικρή νίκη για το ίδιο το ποδόσφαιρο. Ομάδες σαν την Manchester City με τεράστιο πορτοφόλι αλλά ελάχιστο «βάρος» στην φανέλα τους, πασχίζουν να καθιερωθούν τόσο μέσα από την κατάκτηση τίτλων, όσο και με την απόκτηση σπουδαίων παικτών σαν τον Κριστιάνο, που φέρνουν από μόνοι τους μια αύρα μεγαλείου.

Από την άλλη για τον Ρονάλντο, ο οποίος στην καριέρα του έχει κατακτήσει κυριολεκτικά τα πάντα, η πρόκληση του να επαναφέρει την αγαπημένη του United στο μονοπάτι των επιτυχιών από το οποίο έχει εδώ και χρόνια ξεστρατίσει, είναι ξεκάθαρη, ίσως και αναζωογονητική. Ιδιαίτερα όταν αυτό το καλοκαίρι, έχουμε πρόσφατο το παράδειγμα του έτερου μεγάλου των τελευταίων 15 ετών, Λιονέλ Μέσι, ο οποίος άφησε το σπίτι του στη Βαρκελώνη, όχι για κάποιον άλλο τεράστιο σύλλογο, αλλά για τον πακτωλό των αραβικών εκατομμυρίων της Παρί Σεν Ζερμέν.

Και στις δύο περιπτώσεις μιλάμε προφανώς για ζάμπλουτους ανθρώπους που φέρουν μαζί τους μια μικρή βιομηχανία παραγωγής εσόδων· παρ’ όλα αυτά η διαφορά νοοτροπίας φάνηκε έστω και την τελευταία στιγμή, με τη ζυγαριά του αγνού φιλάθλου να γέρνει ξεκάθαρα υπέρ του Πορτογάλου.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News