Life & Arts Τετάρτη 11/08/2021, 14:00
ΣΠΟΡ

Τι απαντά η Παρί Σεν Ζερμέν για τις χρυσές απολαβές του Μέσι

Τι απαντά η Παρί Σεν Ζερμέν για τις χρυσές απολαβές του Μέσι

Το χρυσό συμβόλαιο που έπεισε τον Λιονέλ Μέσι να εγκαταλείψει την Μπαρτσελόνα και να μετακομίσει στο Παρίσι προκαλεί ενθουσιασμό, αλλά και αντιδράσεις στη γαλλική πρωτεύουσα. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που επικρίνουν την Παρί Σεν Ζερμέν θεωρώντας ότι είναι υπερβολικό το ποσό που θα δώσει στον 34χρονο Αργεντίνο ποδοσφαιριστή. 

Ο πρόεδρος του συλλόγου Νάσερ Αλ Κελαίφι απαντώντας στην κριτική σχολίασε πως ο κόσμος θα «σοκαριστεί» από τα πλούσια έσοδα που θα φέρει στην ομάδα η υπογραφή του νέου της σούπερ σταρ. Υπενθυμίζεται ότι ο Μέσι υπέγραψε για δύο χρόνια (με οψιόν και για τρίτο) σε ένα συμβόλαιο που προβλέπει ετήσιο μισθό 31,5 εκατ. ευρώ συν τα μπόνους.

Με βάση υπολογισμούς γαλλικών μέσων ο Μέσι μπορεί να κερδίσει καθαρά έως και 75 εκατ. ευρώ (50 εκατ. ευρώ το διετές συμβόλαιο + 25 εκατ. τα μπόνους) κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη γαλλική πρωτεύουσα. «Ελπίζω μόνο να μην ζητήσει περισσότερα» είπε αστειευόμενος στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν. 

Την εκτίμησή του για τα έσοδα ο σύλλογος τη στηρίζει σε μία άλλη πολύκροτη μεταγραφή. Όταν το 2018 ο Κριστιάνο Ρονάλντο υπέγραψε στη Γιουβέντους, ο ιταλικός σύλλογος πούλησε φανέλες με το όνομά του ύψους 60 εκατ. δολαρίων μόλις σε 24 ώρες. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News