LIFE & ARTS

Οι πιο «ακριβοί» του Χόλιγουντ

Οι πιο «ακριβοί» του Χόλιγουντ

Τον τελευταίο καιρό και με αφορμή την αγωγή που κατέθεσε η Σκάρλετ Γιοχάνσον για διαφυγόντα κέρδη ενάντια στην Ντίσνεϊ, γίνεται αρκετός λόγος σχετικά με τις αμοιβές των πρωτοκλασάτων χολιγουντιανών σταρ. Συνήθως ο (σύγχρονος) κανόνας είναι απλός: έχεις πάρει Οσκαρ; Το κασέ σου πλέον για πρωταγωνιστικό ρόλο ανέρχεται τουλάχιστον στα 20 εκατομμύρια δολάρια.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Τζένιφερ Λόρενς, η οποία για την ερμηνεία της στην πρώτη ταινία της μπλοκμπάστερ τριλογίας «Αγώνες Πείνας», αμείφθηκε μόλις με 200 χιλιάδες δολάρια. Δύο χρόνια αργότερα και με το χρυσό αγαλματίδιο να έχει μεσολαβήσει  («Silver Linings Playbook»), τα χρήματα στην επιταγή της έγιναν εκατό φορές περισσότερα.

Σύμφωνα με το έγκριτο Variety, η ίδια πρόκειται να λάβει 25 εκατ. δολάρια για την συμμετοχή της στο «Don’t Look Up», την επερχόμενη νέα ταινία του Ανταμ ΜακΚέι («Το μεγάλο σορτάρισμα») για λογαριασμό του Netflix. Δίπλα της θα έχει μάλιστα τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ο οποίος, όπως υποστηρίζει το ίδιο ρεπορτάζ, θα αμειφθεί με 30 εκατ. δολάρια για τις υπηρεσίες του. Το συνολικό ποσό φέρνει τους δυο τους στην πρώτη θέση -από οικονομικής άποψης- των πρωταγωνιστών της χρονιάς στον παγκόσμιο κινηματογράφο.

Και δεν είναι μόνο αυτοί. Στην ταινία του ΜακΚέι συμμετέχουν ακόμα οι Μέριλ Στριπ, Τζόνα Χιλ, Ρον Πέρλμαν, Τιμοτέ Σαλαμέ, Αριάνα Γκράντε, Μαρκ Ρίλανς και Κέιτ Μπλάνσετ. Και μόνο οι αμοιβές όλων αυτών συγκροτούν ένα πελώριο μπάτζετ, το οποίο προφανώς η διαδικτυακή πλατφόρμα είναι πρόθυμη να δαπανήσει, προκειμένου να προσεγγίσει την οσκαρική δόξα.

Ο ανταγωνισμός ωστόσο δεν σταματά εδώ. Οι αναφορές από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού κάνουν λόγο για έναν κανονικό πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ Netflix και Apple TV για τα δικαιώματα της βιογραφίας της θρυλικής ατζέντη του Χόλιγουντ, Σου Μέντερς, την οποία πρόκειται να σκηνοθετήσει ο σπουδαίος Ιταλός, Πάολο Σορεντίνο. Πρωταγωνίστρια εδώ θα είναι ξανά η Τζένιφερ Λόρενς, η οποία αναμένεται να λάβει αστρονομικό ποσό για να βάλει την υπογραφή της στο πρότζεκτ.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News