Life & Arts Παρασκευή 13/08/2021, 09:31
LIFE & ARTS

H Amazon μεταφέρει τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών στη Βρετανία

H Amazon μεταφέρει τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών στη Βρετανία

Να μεταφέρει μία παραγωγή πολλών εκατομμυρίων από τη Νέα Ζηλανδία στη Βρετανία αποφάσισε η Amazon. Ο βραχίονας τηλεοπτικών και κινηματογραφικών παραγωγών του τεχνολογικού κολοσσού ανακοίνωσε ότι η νέα σειρά του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών ( Lord of the Rings), η οποία μας μεταφέρει χιλιάδες χρόνια πριν από τα γεγονότα που περιγράφονται στα βιβλία του JRR Tolkien θα γυριστεί στη Βρετανία. 

Η Amazon Studios δαπάνησε 465 εκατ. δολάρια για την πρώτη σεζόν της σειράς, που γυρίζεται στη Νέα Ζηλανδία. Τα γυρίσματα της πρώτης σεζόν θα ολοκληρωθούν στη συγκεκριμένη χώρα, όπου γυρίστηκαν και οι κινηματογραφικές ταινίες του Πίτερ Τζάκσον, αλλά οι επόμενες τέσσερις σεζόν, που έχουν προγραμματιστεί, θα γυριστούν στη Βρετανία. 

Ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, Βέρνον Σάντερς, ευχαρίστησε σε ανακοίνωσή του «τους ανθρώπους και την κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας «για τη φιλοξενία τους, την αφοσίωσή τους και την προσφορά ενός καταπληκτικού σκηνικού για την έναρξη του επικού ταξιδιού». 

Ο Νεοζηλανδός υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης, Στιούαρτ Νας, εξέφρασε την απογοήτευσή του για την απόφαση. «Είμαι πολύ υπερήφανος για τη νεοζηλανδική κινηματογραφική και τηλεοπτική βιομηχανία. Η απόφαση της Amazon Studios σε καμία περίπτωση δεν αντανακλά τις δυνατότητες της τοπικής βιομηχανίας και των ταλαντούχων ανθρώπων που εργάζονται σε αυτήν» τόνισε. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News