LIFE & ARTS

Ένας Αμερικάνος στην Premier League

Ένας Αμερικάνος στην Premier League

Soccer ή Football; Απλώς ένα παιχνίδι ή μια σύγχρονη θρησκεία με εκατομμύρια πιστούς; Εξαρτάται φυσικά από ποια μεριά του Ατλαντικού κατοικεί κανείς. Τι συμβαίνει όμως όταν ένας προπονητής του αμερικανικού φούτμπολ καταφτάνει στην Αγγλία, την μητέρα του ποδοσφαίρου, για να αναλάβει εκεί μια παραπαίουσα ομάδα της Premier League; Η απάντηση βρίσκεται στο «Ted Lasso» μια από τις κορυφαίες τηλεοπτικές κωμωδίες των τελευταίων ετών, η οποία έχει συγκεντρώσει 20 υποψηφιότητες για τα επερχόμενα βραβεία Emmy και αυτές τις μέρες κυκλοφορεί τον δεύτερο κύκλο της μέσα από την πλατφόρμα της Apple TV.

Ο προπονητής που αναφέραμε παραπάνω ερμηνεύεται (απίθανα) από τον μυστακοφόρο Τζέισον Σουντέικις, ο οποίος μπορεί να μην έχει ιδέα από το άθλημα, αλλά με συμμάχους τον εξαιρετικό βοηθό του –απερίγραπτος ο Μπρένταν Χαντ στον ρόλο–, την αινιγματική ιδιοκτήτρια της ομάδας και κυρίως τον δικό του ενθουσιασμό, θα αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά.

Και μόνο το αστείο του Αμερικανού από το Κάνσας που εισβάλλει στο υπεραιωνόβιο αγγλικό παιχνίδι θα ήταν πιθανώς αρκετό για να κρατήσει το ενδιαφέρον, ωστόσο η ομώνυμη του πρωταγωνιστή της σειρά δεν αρκείται σε αυτά. Αντιθέτως, στα μισάωρα επεισόδιά της δημιουργεί διάφορες υποϊστορίες, οι περισσότερες ξεκαρδιστικές, καθώς ο Λάσο προσπαθεί να ενισχύσει το ομαδικό πνεύμα του συνόλου του, να επιβληθεί στις βεντέτες και να αντιμετωπίσει τα δικά του οικογενειακά προβλήματα. Οπως σε κάθε καλή κωμωδία, το έξυπνο σενάριο και οι ευφυείς ατάκες είναι εδώ το κλειδί, μαζί βέβαια με έναν εκπληκτικό Σουντέικις, ο οποίος δείχνει τη γνήσια κωμική του στόφα.

Οσο για τον δεύτερο κύκλο που μόλις ξεκίνησε, αυτός συνεχίζει στους ίδιους ρυθμούς εισάγοντας κάποιους καινούριους χαρακτήρες και εξελίσσοντας τις ιστορίες των ήδη υπαρχόντων. Επιπλέον το μείγμα με τις αστείες περιστάσεις και τους διαλόγους σε συνδυασμό με τους «σοβαρούς», συχνά συγκινητικούς λόγους του κόουτς Λάσο, παραμένει απολαυστικό.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News