LIFE & ARTS

«Jackass» εν έτει 2021 και για πάντα

«Jackass» εν έτει 2021 και για πάντα

Λένε πως μερικοί μύθοι καλό είναι να μένουν στην ησυχία τους. Ενας τέτοιος για την αμερικανική stunt κωμωδία είναι οι «Jackass». Την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα αρκετοί από εμάς μεγαλώσαμε με τις παλαβομάρες τους, αρχικά σε τηλεοπτικά επεισόδια από αυτά που έφταναν ως εμάς από τους παράνομους -και απίστευτα αργούς τότε- διαύλους του Διαδικτύου και αργότερα με κανονικές ταινίες που νοικιάζαμε από το βίντεο κλαμπ.

Κοινός παρονομαστής όλων φυσικά ήταν η απόλυτη τρέλα μιας παρέας νέων ανδρών, προεξάρχοντος του ανεκδιήγητου Τζόνι Νόξβιλ, οι οποίοι ειδικεύονταν στο να σκαρώνουν κάθε λογής φάρσα, κατά κανόνα επίπονης, ο ένας στον άλλο. Από ξεκαρδιστικά μέχρι και αληθινά αηδιαστικά σκηνικά, οι ταινίες των «Jackass» επαναλήφθηκαν ξανά και ξανά, έγιναν αντικείμενο μίμησης, αλλά και κουβέντας συνοδευμένης από ατελείωτο γέλιο στις ανδρικές (κυρίως) παρέες, για να περάσουν τελικά στη σφαίρα του θρύλου μαζί με τις emo φράντζες και τις κάρτες Pokemon.

Η είδηση πως η παρέα ενώνεται ξανά εν έτι 2021 για το «Jackass Forever» μοιάζει ελαφρώς μελαγχολική. Στο δε πρώτο τρέιλερ που κυκλοφόρησε πρόσφατα βλέπουμε τον σχεδόν 50χρονο, ψαρομάλλη Νόξβιλ να εκτοξεύεται μέσα από ένα γιγάντιο κανόνι, όπως τον παλιό καλό καιρό, και αναρωτιόμαστε: «είναι δυνατόν να το έκαναν ξανά;». Η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι της παλιάς ομάδας είναι εκεί: o Κρις «Party Boy» Πόντιους, ο Steve-O (μοιάζει απίθανο ότι ζει ακόμα ο συγκεκριμένος), ο Dave England κ.ο.κ.

Ηχηρή απουσία από την άλλη είναι αυτή του Μπαμ Μαργκέρα, βασικού στελέχους των αυθεντικών «Jackass», ο οποίος φαίνεται πως απολύθηκε από την παραγωγή εν μέσω γυρισμάτων. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται ο ίδιος ο Αμερικανός σταρ, ο οποίος μάλιστα μηνύει την Paramount για «απάνθρωπη συμπεριφορά». Τόσο ο ίδιος όσο και το υπόλοιπο καστ είχαν υπογράψει «συμφωνητικό υγείας» (με λίγα λόγια, δεσμεύτηκαν να μην παίρνουν ναρκωτικά) για όσο θα διαρκούσαν τα γυρίσματα, όρο τον οποίο ο Μαργκέρα μάλλον παραβίασε άθελά του, με κάποιο συνταγογραφημένο φάρμακο.

Σε κάθε περίπτωση το θέαμα των μεσήλικων ανδρών που σκαρώνουν εφηβικού τύπου διαβολιές και stunt -και μάλιστα νηφάλιοι- μοιάζει, εκ πρώτης όψεως τουλάχιστον, αμήχανο. Από την άλλη υπάρχει και η ρήση που λέει πως «η ηλικία είναι απλώς ένας αριθμός». Οι συγκεκριμένοι άλλωστε πιθανότατα δεν θα βάλουν μυαλό ποτέ…

To «Jackass Forever» θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 12 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News