Life & Arts Τετάρτη 11/08/2021, 20:09
LIFE & ARTS

Σε δημοπρασία κομμάτι της γαμήλιας τούρτας Καρόλου & Νταϊάνας

Σε δημοπρασία κομμάτι της γαμήλιας τούρτας Καρόλου & Νταϊάνας

Έναντι 1.850 βρετανικών λιρών πωλήθηκε σε δημοπρασία ένα κομμάτι από τη γαμήλια τούρτα του πρίγκιπα Καρόλου και της πριγκίπισσας Νταϊάνα. Το κομμάτι, του οποίου η αξία υπολογιζόταν αρχικά μεταξύ 300 και 500 λιρών, ανήκει σε μία από τις 23 επίσημες τούρτες που παρουσιάσθηκαν στη γαμήλια τελετή πρίν από 40 χρόνια. Μάλιστα, ο πλειοδότης από το Leeds έλαβε την οδηγία να μην το φάει.

Πρόκειται για κομμάτι με βάρος περίπου 800 γραμμαρίων, το οποίο είχε διατηρήσει σε μία πλαστική μεμβράνη μία εργαζόμενη του παλατιού. Η τελευταία το είχε αγοράσει το 2008 και συνοδευόταν από ένα σημείωμα να το χειρίζεται με προσοχή. Η τούρτα έχει αμυγδαλόπαστα και λευκό γλάσο και φέρει τα βασιλικά οικόσημα σε χρυσό, κόκκινο, μπλε και ασημένιο.

«Είχαμε εκπλαγεί από τον αριθμό των ανθώπων που θέλησε να αγοράσει αυτό το μεγάλο και μοναδικό κομμάτι της βασιλικής τούρτας. Φάνηκε πως τράβηξε πολύ περισσότερη προσοχή σε σχέση με 13 χρόνια πριν, όταν το πουλήσαμε με ένα ευχαριστήριο γράμμα από τον Κάρολο και την Νταϊάνα», δήλωσε ο Chris Albury, στέλεχος της Dominic Winter Auctioneers και ειδικευμένος στα βασιλικά αντικείμενα. «Μέχρι στιγμής δεν είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε μαζί του και να ακούσουμε την αντίδρασή του ή τους λόγους για τους οποίους το αγόρασε, αλλά φαίνεται πως επρόκειτο για ένα κομμάτι της βασιλικής ιστορίας, στο οποίο πολλοί δεν μπορούσαν να αντισταθούν», συμπλήρωσε ο ίδιος μιλώντας για τον πλειοδότη.

Ο πρίγκιπας Κάρολος και η Νταϊάνα παντρεύτηκαν στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου στις 29 Ιουλίου του 1981 και χώρισαν επισήμως το 1996, όντας σε διάσταση επί περίπου τέσσερα χρόνια.

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News