Business & Finance Τετάρτη 7/07/2021, 16:00
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Sotheby’s: Η πρώτη δημοπρασία διαμαντιού με Bitcoin και Ether

Sotheby’s: Η πρώτη δημοπρασία διαμαντιού με Bitcoin και Ether

Είσαι κάτοχος Bitcoin ή Ether και θέλεις να αγοράσεις ένα διαμάντι 101 καρατίων; Τότε δεν έχεις τίποτα άλλο να κάνεις από το να συμμετάσχεις στην επικείμενη δημοπρασία του οίκου Sotheby’s, o οποίος για πρώτη φορά κάνει αποδεκτά τα κυπτονομίσματα.

Η ιστορική δημοπρασία θα λάβει χώρα την προσεχή Παρασκευή, με την τιμή πώλησης να εκτιμάται ότι θα φθάσει έως και τα 15 εκατ. δολάρια. 

Ο Josh Pullan, διευθυντής του τμήματος πολύτιμων αντικειμένων του Sotheby’s, δήλωσε ότι η απόφαση αποδοχής των cryptos ελήφθη, στον απόηχο του αυξανόμενο ενδιαφέροντος για πολύτιμους λίθους από μια «νεότερη και ψηφιακά ιθαγενής γενιά, η οποία βρίσκεται στην Ασία».

Το προσφερόμενο αντικείμενο θεωρείται από τα πλέον συλλεκτικά, καθώς πρόκειται μόλις για το τρίτο διαμάντι σε σχήμα αχλαδιού και βάρους άνω των 100 καρατίων, το οποίο παραχωρείται μέσω δημοπρασίας. 

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά, κατά την οποία ένας οίκος δημοπρασιών προβαίνει σε αποδοχή των cryptos. Μόλις τον προηγούμενο μήνα, για παράδειγμα, έργο του καλλιτέχνη δρόμου Basnkey διατέθηκε με πληρωμή μέσω Ether και Bitcoin. 

Τον περασμένο Φεβρουάριο δε, ο οίκος Christie’s επέτρεψε την αγορά ενός ψηφιακού έργου τέχνης έναντι Ether. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News