LIFE & ARTS

Power dressing: Το στυλ των γυναικών CEO και πώς να το αποκτήσετε

Power dressing: Το στυλ των γυναικών CEO και πώς να το αποκτήσετε

Dress for success, λέει το γνωστό ρητό – αν η επαγγελματική μας ζωή είναι μία σκηνή και εμείς είμαστε οι πρωταγωνιστές του έργου, τα ρούχα μας είναι τα “κοστούμια” που μαρτυρούν βασικά χαρακτηριστικά του ρόλου που έχουμε αναλάβει. 

Από τα τέλη της δεκαετίας ‘70 και τις αρχές ‘80 ο όρος power dressing και το styling που τον υπηρετεί μπήκε στις ζωές όλο και περισσότερων γυναικών και είναι από τις πιο σταθερές και διαχρονικές τάσεις στη μόδα κάθε σεζόν έκτοτε, με διαφορετικές παραλλαγές στις δυναμικές “στολές εργασίας” στο πέρασμα των χρόνων.

Ένα tailored κοστούμι ή τα deux-pièces που ακολουθούν τη γραμμή και το στυλ των ταγιέρ που καθιέρωσε στην κοινωνική και επαγγελματική ζωή των γυναικών η θρυλική Coco Chanel ήδη από το 1920 είναι οι πιο ακλόνητες επιλογές, τα outfits στα οποία καταφεύγουν οι περισσότερες γυναίκες που θέλουν να πετύχουν το business look που αποπνέει κύρος, χωρίς να στερείται αισθητικής. Οι προτάσεις για το συγκεκριμένο look έχουν ανανεωθεί τα τελευταία χρόνια, προσθέτοντας πιο τολμηρές χρωματικές επιλογές, αλλά και πιο oversized γραμμές για την γκαρνταρόμπα της σύγχρονης γυναίκας.

Power dressing: Το στυλ των γυναικών CEO και πώς να το αποκτήσετε-1
https://www.instagram.com/p/CKv0UW4qkxY/

 

Τα μεταξωτά bow shirts συνδυασμένα με σατέν φούστες ή ψηλόμεσα παντελόνια και blazer σακάκια είναι μερικές ακόμη προτάσεις που επιτρέπουν ένα πιο casual ύφος στο επαγγελματικό περιβάλλον, με την απαλή κομψότητα να κυριαρχεί.

Power dressing: Το στυλ των γυναικών CEO και πώς να το αποκτήσετε-2
https://www.instagram.com/p/CI3jx7hFGn_/

 

Επιπλέον, τα custom πουκάμισα ή οι tie-neck μπλούζες με pencil φούστες, αλλά και τα καλοραμμένα σακάκια με ενίσχυση στους ώμους που μας θυμίζουν εκείνα που φορούσε η δασκάλα του power dressing, η Sigourney Weaver ως διευθύντρια στην ταινία Working Girl, είναι πάντα μια επιλογή που μπορεί να προσδώσει ένα πιο προσωπικό στυλ με τον αέρα των 80s που επιστρέφει ανά τακτά διαστήματα στη μόδα. Τα ριγέ κοστούμια σε πιο ανάλαφρες εκδοχές από τα κλασικά αντρικά είναι, επίσης, μία σταθερά αλάνθαστη επιλογή.

Power dressing: Το στυλ των γυναικών CEO και πώς να το αποκτήσετε-3
https://www.instagram.com/p/CH2v6WUD1v5/

Η τάση των τελευταίων χρόνων είναι και τα μονόχρωμα φορέματα σε αυστηρές γραμμές που εφαρμόζουν άψογα και έχουν διακριτικά, δυναμικά κοψίματα ή ενδιαφέρουσες στυλιστικές λεπτομέρειες στη λαιμόκοψη, καθώς οι γυναίκες δεν αισθάνονται πλέον ότι πρέπει να φορούν power suits, την “αντρική στολή” που θα τις βοηθήσει να κινηθούν με μεγαλύτερη ευκολία και πειθώ σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο. 

Power dressing: Το στυλ των γυναικών CEO και πώς να το αποκτήσετε-4
https://www.instagram.com/p/CLZEaXKK7kf/

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS