Life & Arts Παρασκευή 25/06/2021, 10:52
LIFE & ARTS

Τα νέα hat trends του καλοκαιριού και πώς να τα φορέσετε

Τα νέα hat trends του καλοκαιριού και πώς να τα φορέσετε

H Isabella Blow, η διάσημη περσόνα της μόδας που ήταν μούσα του εμβληματικού σχεδιαστή καπέλων Philip Treacy και πυροδότησε την καριέρα του Alexander McQueen, έλεγε ότι δεν χρησιμοποιεί τα καπέλα ως αξεσουάρ, αλλά ως μέρος της προσωπικότητάς της. 

Το ελληνικό καλοκαίρι με το ανυπέρβλητο φως του προσφέρεται για να φοράμε καπέλα σχεδόν καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας, καπέλα που, ανάλογα με τη διάθεση που μας χαρακτηρίζει και το στυλ που έχουμε επιλέξει, θα γίνουν κομμάτι του εαυτού μας και θα εκφράζουν αυτό που νιώθουμε, πέρα από το να μας προστατεύουν.

Τα bucket hats είναι η πιο πρόσφατη τάση της μόδας παγκοσμίως και κυκλοφορούν σε ποικίλα χρώματα, υφάσματα και παραλλαγές, όπως το κίτρινο χειροποίητο κροσέ από την τελευταία συλλογή Blossom της ελληνικής εταιρείας Blanc. Τα bucket hats δεν είναι πια ένα αξεσουάρ του street style – φέτος το καλοκαίρι θεωρούνται αναπόσπαστο στοιχείο κάθε γκαρνταρόμπας. Είτε τα συνδυάσετε με ένα summer dress, είτε με μία ψηλόμεση βερμούδα και t-shirt, είτε με το μαγιό και το παρεό σας, τα bucket hats είναι ευκολοφόρετα, προσθέτουν έναν αέρα casual κομψότητας σε κάθε outfit, χωρίς να φαίνονται ποτέ επιτηδευμένα.

Στον αντίποδα, για πιο ιδιαίτερες εμφανίσεις με ρομαντική διάθεση σαν εκείνη της ερωτευμένης Brigitte Bardot στην παραθαλάσσια Villa Malaparte στην ταινία “Περιφρόνηση”, υπάρχει και καπέλο Agape της ελληνικής εταιρείας Savapile που φημίζεται για τις χειροποίητες και custom δημιουργίες της. Τα εντυπωσιακά μεγάλα καπέλα που επανέφερε στη μόδα τα τελευταία δύο χρόνια το νέο τρομερό παιδί της γαλλικής μόδας Jacquemus φαίνονται πως έχουν έρθει για να μείνουν. Το τολμηρό στυλ έχει απενοχοποιηθεί και οι σχεδιαστές μόδας προσφέρουν μοναδικά σχέδια για να δώσουμε ένα πιο cosmopolitan και περιπετειώδες στυλ σε μια απλή εμφάνισή μας, όπως ένα λινό μακρύ φόρεμα ή ένα αέρινο shirt dress.

To καλοκαίρι είναι εδώ και όπως έχει πει και η Miranda Kerr, “Το φως του ήλιου κάνει καλό στην ψυχή, αλλά πάντα φροντίζω να φοράω ένα καπέλο!”

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS