LIFE & ARTS

Ταξίδι στον χρόνο και τον κόσμο με το ελληνικό brand Nika

Ταξίδι στον χρόνο και τον κόσμο με το ελληνικό brand Nika

Θα μπορούσε να είναι ταυτόχρονα στιγμιότυπο από το ’80s pop video clip «Domino Dancing» των Pet Shop Boys, από το ’90s Miami του Gianni Versace, από μια φωτογράφιση της Dua Lipa, της πιο φρέσκιας και fashion icon pop star, ή ακόμα μια σκηνή από το μοναδικά ελληνικό αισθητικό σύμπαν του Γιώργου Λάνθιμου. Αλλά αυτή η φωτογραφία είναι από το editorial για την Spring Summer ’21 συλλογή του ελληνικού fashion brand Nika, του brand που ερωτεύτηκα ακαριαία.

Η νέα συλλογή ρούχων και αξεσουάρ Nika για φέτος την Άνοιξη και το Καλοκαίρι ονομάζεται «The illusive eye» και κάθε κομμάτι, ακόμα και τα t-shirts, τα Mao πουκάμισα και τα ψηλόμεσα κολάν, είναι ένα τολμηρό fashion statement. Το Chronika λευκό t-shirt έχει ενσωματωμένες βάτες, επειδή οι τονισμένοι ώμοι είναι πάντα μια θελκτική ιδέα, ενώ το ψηλόμεσο stirrup κολάν σε αποχρώσεις mint και lavender είναι από τούλι και είναι η πιο ανανεωμένη εκδοχή ενός ’80s σχεδίου που έχω δει τελευταία, μία επιστροφή που πραγματικά έχει να πει κάτι διαφορετικό – συνδυασμένο με ένα από τα Mao πουκάμισα της συλλογής, δημιουργείται το πιο αναπάντεχα πρωτότυπο casual look που θα μπορούσα να φανταστώ.

Προσωπικά αγαπημένα – αν και πρώτη φορά δυσκολεύτηκα τόσο να ξεχωρίσω κάτι σε μια συλλογή – είναι το Illusive strapless μεταλλικό φόρεμα και το Illusive belt top. Είναι Παρασκευή μεσημέρι, κοιτάζω αυτά τα δύο μοναδικά ρούχα και θέλω ένα disco nap – έτσι έλεγαν στα ’70s τον απογευματινό ύπνο που έκαναν για να αντέξουν το glam, ξέφρενο ξενύχτι στο Studio 54 – και μετά να χορέψω ντυμένη φορώντας αυτά τα κομμάτια. Για ένα απογευματινό cocktail, ωστόσο, φοράω το Illusive strapless και στις παστέλ αποχρώσεις του.

Η Νίκα δημιούργησε το brand της για να δώσει ζωή σε αντικείμενα τέχνης που μπορούν να φορεθούν και να αφήσουν μία ανεξίτηλη εντύπωση, τονίζοντας την έμφυτη κομψότητα μιας γυναίκας. Και το πέτυχε.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News