LIFE & ARTS

Το εντυπωσιακό, συλλεκτικό ρολόι Audemars Piguet με τον πρώτο υπερήρωα της Marvel

Νέο μοντέλο

Το εντυπωσιακό, συλλεκτικό ρολόι Audemars Piguet με τον πρώτο υπερήρωα της Marvel

Στην πρεμιέρα για την ταινία Black Panther της Marvel η πρόσκληση έγραφε «Royal Attire Requested». Η ανταπόκριση των πρωταγωνιστών δεν ήταν αυτό που έχουμε συνηθίσει να ορίζουμε εμείς οι δυτικοί λευκοί ως «βασιλικό ένδυμα», αλλά η πιο εντυπωσιακή πομπή από διαφορετικές κορώνες και εθιμοτυπικές αφρικανικές ενδυμασίες, δημιουργημένες από παραδοσιακά υφάσματα με χαρακτηριστικά μοτίβα από τις ξεχωριστές κουλτούρες. 

Έτσι και το νέο μοντέλο της Audemars Piguet, το Royal Oak Concept Black Panther Flying Tourbillon με θέμα τον Μαύρο Πάνθηρα, δεν μοιάζει με τίποτα από όσα έχουμε συνηθίσει σε ένα πολυτελές ρολόι μέχρι στιγμής και είναι ένα πρωτότυπο στολίδι που ήρθε να προστεθεί στη διάσημη σειρά Royal Oak. Η ελβετική εταιρεία Audemars Piguet δεν έχει σταματήσει να πρωτοτυπεί από το 1875 και η νέα της συμφωνία με τον κολοσσό Marvel είναι η απόδειξη ότι δεν πρόκειται να σταματήσει ποτέ. 

Το Royal Oak Concept Black Panther Flying Tourbillon διαθέτει μια συμπαγή κάσα με διάμετρο 42 mm και κυρτό κρύσταλλο από ζαφείρι που πλαισιώνεται από μία κυρτή στεφάνη. Είναι κατασκευασμένο από ελαφρύ αμμοβολημένο και βουρτσισμένο, με βουρτσισμένη και γυαλισμένη μαύρη κεραμική οκτάγωνη στεφάνη που διαθέτει τις κλασικές βίδες των Royal Oak, και μια κορώνα επίσης από κεραμικό. Στο καντράν διακρίνονται εμφανώς ο μηχανισμός flying tourbillon και η επιβλητική τρισδιάστατη φιγούρα του Μαύρου Πάνθηρα, η οποία λαξεύτηκε και ζωγραφίστηκε στο χέρι – ένα έργο τέχνης που χρειάστηκε 30 ώρες για να “ζωντανέψει” στο καντράν!

Το Audemars Piguet Royal Oak Concept Black Panther Flying Tourbillon είναι μια περιορισμένη, φουτουριστική έκδοση 250 συλλεκτικών κομματιών και παρουσιάστηκε σε μια φιλανθρωπική εκδήλωση στο Λος Άντζελες, κατά την οποία συγκεντρώθηκε ένα μεγάλο ποσό χρημάτων για τους οργανισμούς First Book και Ashoka που φροντίζουν για ίση πρόσβαση όλων των παιδιών στην εκπαίδευση και στην κοινωνική επιχειρηματικότητα. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News