Life & Arts Παρασκευή 14/05/2021, 10:26
LIFE & ARTS

Ανοίγει ο Πολιτισμός – Τι να δείτε στα μουσεία

Ανοίγει ο Πολιτισμός – Τι να δείτε στα μουσεία

Η Εθνική Πινακοθήκη, το ΕΜΣΤ, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μουσείο Ακρόπολης και το σύνολο των δημόσιων και ιδιωτικών μουσείων της χώρας ανοίγουν από σήμερα μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας.

H Εθνική Πινακοθήκη ανοίγει όλους τους ορόφους της και το κοινό θα μπορεί να δει από κοντά τη θεματική έκθεση για το 1821 και τη μόνιμη συλλογή της πινακοθήκης με έργα Ελλήνων ζωγράφων από τον 19ο αιώνα μέχρι και τη νεότερη εποχή. Το ΕΜΣΤ επαναλειτουργεί με την έκθεση Ubuntu, με έργα σύγχρονης αφρικανικής τέχνης από τη συλλογή Χάρη Δαυίδ και με την έκθεση της μόνιμης συλλογής του, ενώ, όπως ανακοινώθηκε χθες, διευθύντρια του μουσείου αναλαμβάνει η επιμελήτρια Κατερίνα Γρέγου.

Το Μουσείο Ακρόπολης ανοίγει με δύο νέους χώρους, την Παιδική Γωνιά με ένα ολόγραμμα του χρυσελεφάντινου αγάλματος της θεάς Αθηνάς που ήταν μέσα στον Παρθενώνα και δεν υπάρχει πια, και το Κέντρο Πολυμέσων, όπου οι επισκέπτες μπορούν να πειραματιστούν με νέες ψηφιακές εφαρμογές του μουσείου. Στο ΕΑΜ συνεχίζει η περιοδική έκθεση “Οι μεγάλες νίκες. Στα όρια του μύθου και της Ιστορίας”.

Το Μουσείο Μπενάκη ανοίγει με τη μεγάλη του έκθεση “1821, Πριν και Μετά” που καλύπτει τρεις ορόφους στον χώρο της Πειραιώς, ενώ το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης παρουσιάζει την έκθεση “Αρχαιολατρεία και Φιλελληνισμός” από τη συλλογή Μαρτίνου και την έκθεση “Sterling Ruby at Cycladic: Ceramics”, μια εικαστική παρέμβαση του Στέρλινγκ Ρούμπι με έργα κεραμικής στη μόνιμη συλλογή του μουσείου. Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Γουλανδρή παρουσιάζει 58 νέα έργα των Πικάσο, Μπρακ, Σαγκάλ, στη συλλογή του αλλά και ένα μεγάλο τμήμα της “Λαϊκής Αγοράς” του Παναγιώτη Τέτση.

Μέσα στον Μάιο θα ανοίξουν επίσης το Μουσείο Λοβέρδου στο κτίριο Τσίλερ και το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας “Αρέθουσα” στην Εύβοια.

Επαναλειτουργεί επίσης η Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων με την έκθεση «Τα θεωρητικά αντικείμενα. Έργα 2017-2020» του Ηλία Παπαηλιάκη.

Την επόμενη Παρασκευή 21 Μαίου ακολουθεί το άνοιγμα των θερινών σινεμά και στις 28 του μηνός τα ανοιχτά θέατρα και οι υπαίθριοι συναυλιακοί χώροι.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News