LIFE & ARTS

Νέος Βερχόφεν στις Κάννες με άρωμα… Ελλάδας

Νέος Βερχόφεν στις Κάννες με άρωμα… Ελλάδας

Όλο και περισσότερο ενδιαφέρον αποκτά το επερχόμενο Φεστιβάλ Καννών, το οποίο φιλοδοξεί να γιορτάσει την επιστροφή (και) του σινεμά στις ζωές μας, με ένα καλοκαιρινό κινηματογραφικό πανηγύρι στην Κρουαζέτ. Κι επειδή γιορτή σημαίνει και πάθος και ερωτισμό, ποιος καταλληλότερος να τα εκφράσει από τον Πολ Βερχόφεν, ο οποίος, όπως έγινε πρόσφατα γνωστό, επιστρέφει με την πολυαναμενόμενη «Benedetta». Η νέα ταινία του σπουδαίου Ολλανδού κινηματογραφιστή θα παρουσιαστεί στις 9 Ιουλίου στις Κάνες, ταυτόχρονα με την έξοδό της στις γαλλικές αίθουσες.

Το πρώτο τρέιλερ που επίσης κυκλοφόρησε μας ταξιδεύει, σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη «στα τέλη του 15ου αιώνα όπου, με την πανώλη να σαρώνει την χώρα, η Μπενεντέτα Καρλίνι μπαίνει στο μοναστήρι της Πέσκια, στην Τοσκάνη, ως δόκιμη μοναχή. Ικανή από μικρή ηλικία να εκτελεί θαύματα, η επιρροή της Μπενεντέτα στην ζωή της κοινότητας είναι άμεση και καθοριστική».

Αυτή βέβαια είναι μόνο η μισή και λιγότερο… πικάντικη πλευρά της ιστορίας. Οπως βλέπουμε και στο τρέιλερ, σύντομα η πρωταγωνίστρια, την οποία υποδύεται η συνήθως εξαιρετική Βιρζινί Εφιρά («Sibyl») παίρνει υπό την προστασία της στο μοναστήρι την νεαρή Μπαρτολομέα, με τις δυο γυναίκες να συνάπτουν μια σκανδαλώδη, όσο και παθιασμένη ερωτική σχέση.

Εδώ μάλιστα υπάρχει έξτρα ελληνικό ενδιαφέρον, αφού τον ρόλο της Μπαρτολομέα ερμηνεύει η δική μας Δάφνη Πατακιά, την οποία τελευταία είδαμε στην «Winona» του Αλέξανδρου Βούλγαρη. Γεννημένη στις Βρυξέλλες, η ανερχόμενη Ελληνίδα ηθοποιός είναι άριστη γνώστης της γαλλικής, ενώ ο σημαντικός ρόλος στο φιλμ του Βερχόφεν αποτελεί αναμφισβήτητα διαβατήριο για μια λαμπρή καριέρα που ανοίγεται μπροστά της.

Ο τελευταίος πάντως δεν παρέλειψε να προσθέσει εμπειρία και κινηματογραφικά… χιλιόμετρα κοντά στις δύο πρωταγωνίστριές του, βάζοντας επίσης στο πλάι τους την υπέροχη Σαρλότ Ράμπλινγκ και τον γοητευτικό Λάμπερτ Γουίλσον. Οσο για την ατμόσφαιρα της ταινίας, όποιοι θυμούνται καλά το εμβληματικό «Βασικό Ενστικτο» ή είδαν το πιο πρόσφατο «Εlle», πιθανότατα ξέρουν τι να περιμένουν από έναν μετρ του σκοτεινού ερωτικού θρίλερ όπως ο Βερχόφεν.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News