LIFE & ARTS

Ο Σπάικ Λι κλείνει εισιτήρια για Κάννες

Ο Σπάικ Λι κλείνει εισιτήρια για Κάννες

Αποφασισμένοι να ξεπεράσουν τις όποιες δυσκολίες και να φιλοξενήσουν ένα κανονικό κινηματογραφικό φεστιβάλ που θα σηματοδοτήσει (;) και την την επιστροφή του παγκόσμιου σινεμά στην συνηθισμένη νόρμα του είναι οι υπεύθυνοι του Φεστιβάλ Καννών. Οι ελπίδες τους μάλιστα αναπτερώθηκαν αυτή την εβδομάδα με μια ένεση ενθουσιασμού, που έστειλε από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού ο Σπάικ Λι. Ο σπουδαίος Αφροαμερικανός κινηματογραφιστής που είχε επιλεχθεί ως Πρόεδρος της Επιτροπής και για την περσινή (ακυρωθείσα) εκδοχή του φεστιβάλ, είχε τότε δεσμευτεί πως όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες εκείνος θα δώσει το παρόν.

«Πίσω στο 1986, το πρώτο μου φιλμ με τίτλο “She’s Gotta Have It” παίχτηκε εκεί και αυτή ήταν η εισαγωγή μου στον κόσμο του σινεμά. Οι Κάννες βρίσκονται βαθιά μέσα στην καρδιά μου, το ίδιο και το Παρίσι και η Γαλλία. Θα είναι υπέροχο! Κλείστε την πτήση μου τώρα, η σύζυγός μου κι εγώ ερχόμαστε!», αναφώνησε χαρούμενος ο Λι σε μια δημοσιευμένη βίντεο-κλήση με τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Κρουαζέτ, Τιερί Φρεμό.

«Ο ενθουσιασμός του Σπάικ Λι και το πάθος του για τον κινηματογράφο μας έχει δώσει τεράστια ώθηση και ενέργεια για να προετοιμάσουμε το σπουδαίο φεστιβάλ που όλοι περιμένουν. Ανυπομονούμε όλοι. Θα είναι δώδεκα καλοκαιρινές μέρες, όλες μια γιορτή της τέχνης και της δημιουργίας, μαζί με το ξανασμίξιμο που από καιρό λαχταρούμε», δήλωσε ο τελευταίος σχετικά.

Εχοντας αφήσει πίσω τον αρχικό προγραμματισμό για ένα φεστιβάλ μέσα στον Μάιο, όπως συμβαίνει παραδοσιακά, ο Φρεμό και η ομάδα του έχουν ανακοινώσει εδώ και κάποιο καιρό πως αυτό θα μεταφερθεί 6-17 Ιουλίου, εκτιμώντας πως ως τότε η κατάσταση με την πανδημία θα έχει ομαλοποιηθεί αρκετά. Οπως έγινε γνωστό οι προετοιμασίες προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς, με έναν μεγάλο αριθμό ταινιών να εξετάζεται από την επιτροπή που θα κάνει τις τελικές επιλογές και θα τις ανακοινώσει προς τις αρχές Ιουνίου.

Με πληροφορίες από variety.com

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News