LIFE & ARTS

Οι ρίζες της χριστιανοσύνης δια χειρός Σκορσέζε

Οι ρίζες της χριστιανοσύνης δια χειρός Σκορσέζε

Ενα από τα πιο διάσημα και επιτυχημένα δίδυμα σκηνοθέτη-σεναριογράφου στην ιστορία του Χόλιγουντ, ετοιμάζεται όπως όλα δείχνουν να επανενωθεί και μάλιστα για χάρη της μικρής οθόνης. Ο Μάρτιν Σκορσέζε και ο Πολ Σρέιντερ σόκαραν τον κόσμο με τον εμβληματικό «Ταξιτζή» την δεκαετία του 1970, κέρδισαν τον απόλυτο θαυμασμό με το «Οργισμένο Είδωλο» του 1980 και συνέχισαν την κοινή τους πορεία με ταινίες που πάντα ξεσήκωναν συζητήσεις, όπως «Ο Τελευταίος Πειρασμός» του Νίκου Καζαντζάκη, τον οποίο ο Σρέιντερ διασκεύασε για να περάσει από τον φακό του Σκορσέζε.

Οι δύο δημιουργοί που πλησιάζουν πλέον την όγδοη δεκαετία της ζωής τους, παραμένουν εξαιρετικά δραστήριοι και σύμφωνα με όσα αποκάλυψε πρόσφατα σε συνέντευξή του στο New Yorker o πρώτος, έχουν στα σκαριά ένα ακόμα «χριστιανικό» πρότζεκτ, για λογαριασμό κάποιας -άγνωστο ακόμα ποιας- διαδικτυακής πλατφόρμας.

Συγκεκριμένα πρόκειται για «μια σειρά τριών ετών, γύρω από τις ρίζες της Χριστιανοσύνης» είπε ο Σρέιντερ, δίνοντας και μερικές ακόμα λεπτομέρειες: «Βασίζεται στις Επιστολές των Αποστόλων και στα Απόκρυφα. Λέγεται “Απόστολοι και Απόκρυφα”, επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν αρκετά την Καινή Διαθήκη, αλλά ελάχιστα τα Απόκρυφα βιβλία της. Πίσω στον 1ο αιώνα μ.Χ. δεν υπήρχε καν Καινή Διαθήκη, παρά μόνο αυτές οι ιστορίες. Και κάποιες ήταν αληθινές, κάποιες λιγότερο, ενώ άλλες ήταν τελείως κατασκευασμένες».

Ο σεναριογράφος/σκηνοθέτης ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν πρόκειται για ντοκιμαντέρ αλλά για δραματοποιημένη σειρά, αφήνοντας τα υπόλοιπα στη… φαντασία μας. Ο ίδιος πάντως φαίνεται πως έλκεται αρκετά από τα θέματα γύρω από την χριστιανική πίστη, όπως δείχνει και το δικό του σχετικά πρόσφατο -και εξαιρετικό- «The First Reformed» με τον Ιθαν Χοκ.

Ο Μάρτιν Σκορσέζε από την πλευρά του, ο οποίος αυτή την εβδομάδα ξεκινά γυρίσματα για το «Killers of the Flower Moon» της Apple TV (με Λεονάρντο Ντι Κάπριο και Ρόμπερτ Ντε Νίρο στους βασικούς ρόλους), έχει αποδείξει πως όχι μόνο δεν έχει πρόβλημα να δουλέψει με τις streaming πλατφόρμες, αλλά απολαμβάνει και την εκφραστική ελευθερία που αυτές του προσφέρουν. Ούτως ή άλλως αν είναι να εξερευνήσει τις ρίζες του χριστιανισμού, μάλλον θα τη χρειαστεί…

Με πληροφορίες από indiewire.com

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News