LIFE & ARTS

Η «Μητέρα των Δράκων» στο σύμπαν των υπερηρώων

Η «Μητέρα των Δράκων» στο σύμπαν των υπερηρώων

Η μεγάλη και ανέλπιστη -ένεκα την πανδημίας- επιτυχία του διαδικτυακού Disney Plus, έχει σίγουρα ενθαρρύνει τα στελέχη του κινηματογραφικού κολοσσού ώστε να εμπλουτίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο το περιεχόμενο της πλατφόρμας και να ριχτούν έτσι στο κυνήγι του ανταγωνισμού (λέγε με Netflix) με γεμάτο οπλοστάσιο. Ποια είναι όμως τα ισχυρά χαρτιά που μπορούν να εξασφαλίσουν στην Disney σχεδόν βέβαιη επιτυχία και στον τομέα του streaming;

Ασφαλώς ο πελώριος κατάλογος κινουμένων σχεδίων και παιδικών ταινιών που διαθέτει κι επίσης το σύμπαν του «Πολέμου των Αστρων», το οποίο έχει ήδη εκμεταλλευθεί υποδειγματικά με το υπέροχο «Mandalorian», και βέβαια το περίφημο Marvel Cinematic Universe. Το σύμπαν των ηρώων κόμικς δηλαδή, οι οποίοι εδώ και μια δεκαετία έχουν εισβάλει σε μεγάλες και μικρές οθόνες για να αλλάξουν την ίδια την ιστορία του κινηματογράφου. Οσο για το Disney Plus τους έχουμε δει ήδη στα αξιόλογα «Wandavision» και «The Falcon and the Winter Soldier», ενώ στα σκαριά βρίσκεται ένα ακόμα μεγαλύτερο πρότζεκτ.

Το «Secret Invasion» πρόκειται, σύμφωνα με όσα έχουν μέχρι στιγμής ανακοινωθεί, να ακολουθήσει την περιπέτεια μιας ομάδας ικανών στις μεταμορφώσεις εξωγήινων, οι οποίοι έχουν παρεισφρήσει εδώ και χρόνια στη Γη. Οπως μάλιστα έγινε πρόσφατα γνωστό, η σειρά θα αποκτήσει και άρωμα… έπους, αφού εκεί θα δούμε ως πρωταγωνίστρια και την Εμίλια Κλαρκ, γνωστή ως «Μητέρα των Δράκων» του «Game of Thrones». Δίπλα της θα βρεθεί ένα οσκαρικού βεληνεκούς καστ με την Ολίβια Κόλμαν, τον Μπεν Κίνγκσλεϊ, τον Σάμιουελ Τζάκσον και τον Μπεν Μέντελσον να έχουν επίσης επιβεβαιώσει την συμμετοχή τους.

Οπως είναι φανερό η Disney δεν πρόκειται να λυπηθεί τα έξοδα -και μόνο το κασέ όλων των παραπάνω θα εκτοξεύσει το κόστος της παραγωγής- προκειμένου να προσφέρει κορυφαίο ορίτζιναλ υλικό και να κερδίσει έτσι ακόμα περισσότερους συνδρομητές στην πλατφόρμα της. Αυτή αναμένεται σύντομα να ανακοινώσει την εξάπλωσή της και σε άλλα μέρη του κόσμου, ανάμεσα στα οποία δεν αποκλείεται να βρίσκεται και η Ελλάδα.

Με πληροφορίες από variety.com

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News