LIFE & ARTS

Με κόσμο και δίχως περιορισμούς τα Brit Awards

Με κόσμο και δίχως περιορισμούς τα Brit Awards

Μετά την Ισπανία και την Ολλανδία, η Βρετανία μπαίνει και εκείνη στην ομάδα των ευρωπαϊκών χωρών που πραγματοποιούν οργανωμένες εκδηλώσεις-μελέτες για το εκ νέου άνοιγμα των ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, με την παρουσία κοινού. Στην περίπτωσή της μάλιστα δεν πρόκειται για μια τυχαία συναυλία ή ένα πείραμα που στήνεται σε κάποιο κλαμπ, αλλά για τα διακεκριμένα Brit Awards, τα κορυφαία δηλαδή βραβεία της βρετανικής μουσικής βιομηχανίας.

Οπως έγινε σήμερα γνωστό, αυτά θα διεξαχθούν στις 11 Μαΐου με την παρουσία 4.000 θεατών, οι οποίοι μάλιστα θα βρεθούν στην Ο2 Arena του Λονδίνου δίχως να χρειάζεται να φορούν μάσκα ή να τηρούν μεταξύ τους αποστάσεις· μοναδική προϋπόθεση είναι η προσκόμιση αρνητικού τεστ για τον κορωνοϊό. Η εκδήλωση αποτελεί μέρος του ευρύτερου ερευνητικού προγράμματος πάνω στην πανδημία, ενώ οι ομάδες των ειδικών στοχεύουν να εξάγουν χρήσιμα συμπεράσματα σχετικά με την επόμενη μέρα στον (πολύ σημαντικό για την χώρα) κλάδο της μαζικής, ζωντανής ψυχαγωγίας.

«Το ζωντανό κοινό θα επανενωθεί με τα κορυφαία βρετανικά μουσικά ταλέντα για πρώτη φορά εδώ και έναν χρόνο, ενώ ταυτόχρονα θα παρέχει μια ζωτικής σημασίας ευκαιρία ώστε να δούμε πως μπορούμε να διαχειριστούμε μεγάλα πλήθη με ασφάλεια, το συντομότερο δυνατόν. Η μουσική λειτούργησε σαν συνδετικός κρίκος μεταξύ μας όταν η πανδημία μας χώρισε και τώρα θα βοηθήσει να έρθουμε πάλι κοντά», δήλωσε ο Υπουργός Πολιτισμού του Ηνωμένου Βασιλείου, Ολιβερ Ντάουντεν. Οσοι βρεθούν στην Ο2 Αrena θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά καλλιτέχνες όπως η Dua Lipa, o ράπερ Hedie One και η Αρλο Παρκς.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση όμως δεν είναι η μόνη. Αυτές τις μέρες στο Σέφιλντ διεξάγεται με την παρουσία κοινού το παγκόσμιο πρωτάθλημα σνούκερ, επίσης ως πιλοτικό γεγονός, ενώ είναι πολύ πιθανό και οι τελευταίες αγωνιστικές της ποδοσφαιρικής Premier League, όπως και ο τελικός Κυπέλλου, να διεξαχθούν με κόσμο στις κερκίδες.

Με πληροφορίες από theguardian.com

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News