LIFE & ARTS

Η ζωή του Κάνιε Γουέστ στο Netflix

Η ζωή του Κάνιε Γουεστ θα ήταν το «ιδανικό» υλικό στα χέρια ενός ικανού κινηματογραφιστή για να γίνει ντοκιμαντέρ

Η ζωή του Κάνιε Γουέστ στο Netflix

Πετυχημένος ράπερ, εκρηκτικός χαρακτήρας, μουσικός παραγωγός, επιχειρηματίας, υποψήφιος Πρόεδρος της Αμερικής, φαν του Ντόναλντ Τραμπ, στα χωρίσματα με την Κιμ Καρντάσιαν. Η ζωή του Κάνιε Γουεστ θα ήταν το «ιδανικό» υλικό στα χέρια ενός ικανού κινηματογραφιστή για να γίνει ντοκιμαντέρ.

Και έτσι θα γίνει αφού το Netflix θα προβάλει μια σειρά ντοκιμαντέρ που βάζει στο μικροσκόπιο τις τελευταίες δύο δεκαετίες της πολυτάραχης ζωής του 43χρονου ράπερ που μεγάλωσε στο Σικάγο. Η σειρά δεν έχει ακόμα τίτλο αλλά θα περιέχει αρκετό αρχειακό υλικό από ερασιτεχνικό home video του Γουέστ αλλά και εικόνες από μια περίοδο 21 ετών που τράβηξαν οι Κλάρενς Σίμονς και Τσίκι Οζαχ, οι οποίοι έχουν σκηνοθετήσει βιντεοκλίπ του Γουέστ και ντοκιμαντέρ για το ESPN.

Η σειρά θα καλύπτει τον θάνατο της μητέρας του, Ντόντα, που πέθανε το 2007 και ήταν ένα μεγάλο πλήγμα για τον ίδιο, αλλά ακόμη δεν είναι γνωστό εάν θα γίνεται αναφορά στο διαζύγιο του με την Κιμ Καρντάσιαν. Είναι σχεδόν βέβαιο όμως, όπως μεταδίδουν αμερικανικά μέσα, ότι ο χωρισμός του ζευγαριού, που παντρεύτηκε το 2014, θα «μεταδοθεί» στο ριάλιτι σόου «Keeping up with the Kardashians».

Ο Κάνιε Γουέστ έγινε αρχικά γνωστός ως μουσικός παραγωγός, όταν κυκλοφόρησε το άλμπουμ του Jay-Z «The Blueprint» το 2001. Ο ίδιος ακολούθησε σόλο καριέρα με δίσκους όπως τα «The College Dropout» και «Late Registration», ενώ το 2008 κυκλοφόρησε το «808s» και το «Heartbreak». Τα πιο επιδραστικά του άλμπουμ ήταν το «My Beautiful Dark Twisted Fantasy» του 2010 και το «Yeezus» του 2013. Το 2019 κέρδισε βραβείο Γκράμι για το γκόσπελ άλμπουμ του «Jesus is King».

Μέσα σε αυτό το διάστημα ο Γουέστ συνεργάστηκε με τη Nike και την Adidas, δημιούργησε δικές του συλλογές ρούχων, ξεκίνησε την υπηρεσία streaming μουσικής Tidal, την εταιρεία δημιουργίας περιεχομένου Donda, έπαιξε σε ταινίες και σκηνοθέτησε ορισμένες άλλες και βέβαια ασχολήθηκε με την πολιτική.

Δύσκολα όμως θα ξεχάσει κάποιος την αποστροφή του το 2018 ότι η σκλαβιά είναι «επιλογή», αν και μετά προσπάθησε να επανορθώσει λέγοντας ότι αυτό που ήθελε να πει ήταν πως οι μαύροι Αμερικάνοι υπήρξαν «και πνευματικά σκλαβωμένοι» επειδή δεν εξεγείρονταν παρόλο που αριθμητικά υπερτερούσαν των λευκών. To 2019 αποκάλυψε σε συνέντευξη του ότι πάσχει από διπολική διαταραχή.

Σύμφωνα με το Billboard το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί μέσα στο 2021.

Με πληροφορίες από The Guardian, Billboard, Variety

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News