Life & Arts Δευτέρα 5/04/2021, 13:27
LIFE & ARTS

Τα «παπούτσια του Σατανά» δεν θα πάνε… πουθενά

Τα «παπούτσια του Σατανά» δεν θα πάνε… πουθενά

«Ακόλαστοι» θα παραμείνουν όσοι παρήγγειλαν ένα ζευγάρια από τα λεγόμενα «Παπούτσια του Σατανά», που δημιούργησε ο τραγουδιστής Lil Nas X’s καθώς οι δικαστικές αρχές της Αμερικής μπλόκαραν την αποστολή τους σε όσους τα παρήγγειλαν.

Τα 666 ζευγάρια αθλητικών παπουτσιών, μια μετατροπή του γνωστού μοντέλου της Nike, Air Max 97s, που περιείχαν μια σταγόνα ανθρώπινου αίματος πουλήθηκαν μέσα σε ελάχιστα λεπτά από την εταιρεία MSCHF για το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 1.018 δολαρίων το ζευγάρι. Η Nike υπέβαλε αγωγή εναντίον της MSCHF λέγοντας ότι οι καταναλωτές “μπερδεύονται” και θεωρούν ότι τα παπούτσια δημιουργήθηκαν από την ίδια την εταιρεία, ενώ υπάρχουν “αρκετά στοιχεία” ότι ορισμένοι καταναλωτές δηλώνουν πως δεν πρόκειται να αγοράσουν ξανά παπούτσια Nike.  

Από την πλευρά της, η MSCHF υποστηρίζει ότι τα παπούτσια είναι «μεμονωμένα και αριθμημένα έργα τέχνης» που πωλήθηκαν σε συλλέκτες και θυμίζουν ότι τα «Παπούτσια του Ιησού» που είχε επίσης δημιουργήσει παρουσιάστηκαν σε μουσεία και μπήκαν σε συλλογές. Τα «θεϊκά» παπούτσια περιείχαν αγιασμό στην αερόσολα τους, λανσαρίστηκαν πριν από δύο χρόνια και τότε βέβαια δεν είχαν προκαλέσει μεταφυσικές ή άλλες αντιδράσεις, όπως γίνεται τώρα.
Ωστόσο, ο περιφερειακός δικαστής Ερικ Κομίτι απαγόρευσε την αποστολή των παπουτσιών στους κατόχους τους, μέχρι την τελική απόφαση του δικαστηρίου. 

Με πληροφορίες από The Guardian και Hollywood Reporter

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News