Business & Finance Τρίτη 30/03/2021, 08:59
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η μήνυση της Nike για τα «Παπούτσια του Σατανά»

Η μήνυση της Nike για τα «Παπούτσια του Σατανά»

Ένα άκρως αμφιλεγόμενο ζευγάρι αθλητικών παπουτσιών, με την ονομασία Satan Shoes (τα παπούτσια του Σατανά), που περιλαμβάνει μία σταγόνα ανθρώπινου αίματος στις σόλες, ανάγκασε την Nike να μηνύσει τον καλλιτεχνικό συνεταιρισμό MSCHF. 

Τα παπούτσια, που στοιχίζουν 1.018 δολάρια και φέρουν επάνω τους έναν ανεστραμμένο σταυρό, μία πεντάλφα και τις λέξεις “Luke 10:18” (Λουκάς 10:18), φτιάχτηκαν έχοντας ως βάση τους τα Nike Air Max 97s. O ΜSCHF κυκλοφόρησε 666 ζευγάρια τη Δευτέρα σε συνεργασία με τον ράπερ Lil Nas x και όπως ανακοίνωσε ξεπούλησε σε λιγότερο από ένα λεπτό.

H κυκλοφορία τους συνέπεσε με την κυκλοφορία του τελευταίου τραγουδιού του ράπερ, Montero, που έκανε το ντεμπούτο του στο YouTube την περασμένη Παρασκευή. Στο βίντεο ο ράπερ κατεβαίνει από έναν στύλο στριπτίζ από τον Παράδεισο στην Κόλαση, φορώντας το συγκεκριμένο ζευγάρι. 

Η εικόνα και η επιγραφή στα παπούτσια παραπέμπουν σε εδάφιο του κατά Λουκά Ευαγγελίου 10:18 που αναφέρει: «Είδα τον Σατανά να πέφτει σαν αστραπή από τον ουρανό».

Η Nike έσπευσε να μηνύσει τον MSCHF για κλοπή trademark υπογραμμίζοντας ότι δεν ενέκρινε τη χρήση των Nike Air Max για τη δημιουργία αυτή και ότι σε καμία περίπτωση δεν θέλει να συνδεθούν με το όνομά της. 

 

Lil Nas X and MSCHF's Satan Shoes sold out in less than a minute on Monday

 

Η κυκλοφορία των παπουτσιών πυροδότησε σφοδρές αντιδράσεις από πολιτικούς, θρησκευτικές οργανώσεις, αλλά και χιλιάδες σχόλια στα social media. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News