Life & Arts Δευτέρα 5/04/2021, 08:34
LIFE & ARTS

Τα «διαστημικά καλάθια» επιστρέφουν

Τα «διαστημικά καλάθια» επιστρέφουν

Θυμάστε το «Space Jam», την παλαβή μπασκετική κωμωδία με τον Μάικλ Τζόρνταν να ενώνει τις δυνάμεις του με τον Μπαγκς Μπάνι και τα υπόλοιπα καρτούν, προκειμένου να νικήσει μια ομάδα μοχθηρών εξωγήινων; Εικοσιπέντε χρόνια αργότερα, το αξιαγάπητο φιλμ που τότε αποτέλεσε πρωτότυπο συνδυασμό κινουμένων σχεδίων και ζωντανού καστ, επιστρέφει, αυτή τη φορά με την βοήθεια των πιο σύγχρονων ειδικών εφέ και φυσικά με άλλον ένα κορυφαίο μπασκετικό σταρ στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο «Βασιλιάς» Λεμπρόν Τζέιμς, κυρίαρχος του μπασκετικού στερεώματος στον 21ο αιώνα, περνά εδώ μπροστά από την κάμερα για το πολυαναμενόμενο σίκουελ «Space Jam: A New Legacy», το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 16 Ιουλίου μέσα από την πλατφόρμα του HBO Max. Πρόσφατα δόθηκε στην δημοσιότητα και το πρώτο τρέιλερ της ταινίας, το οποίο μοιάζει αρκούντως… εντυπωσιακό.

Εκεί ο σταρ τον Lakers παίζει στην ουσία τον εαυτό του, ως πατέρα που δυσκολεύεται να επικοινωνήσει με τον αφοσιωμένο στα τεχνολογικά γκάτζετ γιο του. Σύντομα πατέρας και γιος θα πέσουν θύματα απαγωγής ενός ψηφιακού ανθρωποειδούς που θα τους μεταφέρει -μην ρωτάτε πως- σε μια παράλληλη, εικονική πραγματικότητα. Με τον γιο του πλέον αιχμάλωτο, ο Τζέιμς πρέπει να κατανικήσει σε αγώνα μπάσκετ την τρομερή Goon Squad, ενώ στο πλευρό του έχει την ανεκδιήγητη ομάδα του Μπαγκς Μπάνι, του Ντάφι Ντακ και των υπόλοιπων Looney Tunes.

Το σενάριο είναι βέβαια σχεδόν πανομοιότυπο με της προηγούμενης ταινίας (με τις απαραίτητες προσαρμογές στην σύγχρονη εποχή) ωστόσο αυτό ελάχιστη σημασία έχει. Αν τα όσα εντυπωσιακά βλέπουμε στο πρώτο τρέιλερ συνοδεύονται έστω και λίγο με την απολαυστική παράνοια και το χιούμορ του ορίτζιναλ «Space Jam», τότε και το σίκουελ θα είναι σίγουρα πετυχημένο. Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως και την πρώτη φορά, έτσι και εδώ, δίπλα στον πρωταγωνιστή θα κάνουν guest εμφανίσεις και άλλοι αστέρες του NBA, όπως ο συμπαίκτης του Λεμπρόν στους Lakers, Αντονι Ντέιβις, ο Ντέιμιαν Λίλαρντ, ο Κλέι Τόμπσον, καθώς και η σπουδαία Νταϊάνα Ταουράσι του WNBA.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News