Life & Arts Παρασκευή 2/04/2021, 15:07
LIFE & ARTS

Godzilla vs. Kong: Υπάρχει ζωή μετά την πανδημία για το σινεμά

Godzilla vs. Kong: Υπάρχει ζωή μετά την πανδημία για το σινεμά

Χάος και μαζική καταστροφή κερδίζουν και πάλι στο box office. Σαν να μην πέρασε μια μέρα. Και κάπως έτσι, η βιομηχανία του κινηματογράφου μπορεί να ελπίζει ότι υπάρχει ζωή μετά την πανδημία.

Το «Godzilla vs. Kong», ένα από τα ελάχιστα blockbusters που τολμούν να κυκλοφορήσουν στις κινηματογραφικές αίθουσες στον καιρό του κορωνοϊού, αναμένεται να επιτύχει νέο υψηλό για τις πωλήσεις εισιτηρίων εν μέσω πανδημίας, αυτό το Σαββατοκύριακο στην αμερικανική αγορά. Δεν θα είναι, βέβαια, το ύψος των εισπράξεων που κανονικά θα έφερνε μια ταινία αυτού του προϋπολογισμού, όμως οι ειδικοί περιμένουν τουλάχιστον 25 εκατ. δολάρια.

Περίπου το 60% των αιθουσών θα είναι ανοικτές στις ΗΠΑ αυτό το Σαββατοκύριακο. Και αυτή η ταινία τεράτων, που προφανώς ταιριάζει πολύ καλύτερη στη μεγάλη οθόνη παρά σε εκείνη ενός λάπτοπ, φαίνεται ικανή να βγάλει τους Αμερικανούς για λίγο από τη συνήθεια του streaming, που έγινε ακόμα πιο ισχυρή κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Οι πωλήσεις εισιτηρίων της Τετάρτης, όταν και έκανε πρεμιέρα το «Godzilla vs. Kong» στους αμερικανικούς κινηματογράφους, ανήλθαν στα 9,6 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με την Warner Bros.  Ήταν ρεκόρ ημέρα για την εποχή της πανδημίας.

Στην Κίνα, όπου τα σινεμά έχουν σχεδόν επιστρέψει στα προ-πανδημίας επίπεδα, η ταινία είχε έσοδα 70 εκατ. δολαρίων το περασμένο Σαββατοκύριακο, σχεδόν διπλάσια από την πρεμιέρα του «Godzilla», το 2014.

Φαίνεται πως η βιομηχανία του κινηματογράφου έχει στα χέρια της ένα νέο «hit» του box office.

«Είναι ένας καλός οιωνός ότι τα γούστα των καταναλωτών δεν έχουν αλλάξει τόσο πολύ ώστε να μην υπάρχει πιθανότητα επανεκκίνησης για τις business των σινεμά. Αυτό λέει σε όλους: Η βιομηχανία του κινηματογράφου είναι εδώ. Και ναι, ίσως να είναι διαφορετική μετά την πανδημία. Αλλά υπάρχει μία βιώσιμη βιομηχανία εδώ», λέει στο Associated Press ο Joshua Grode, διευθύνων σύμβουλος της Legendary Entertainment, της εταιρείας παραγωγής του «Godzilla vs. Kong».

moneyreview.gr με πληροφορίες από Associated Press 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News