LIFE & ARTS

Ο μύθος των Thundercats επιστρέφει

Ο μύθος των Thundercats επιστρέφει

Οσοι έχουν μεγαλώσει στα 90s ή στις αρχές της δεκαετίας του 2000, αποκλείεται να μην θυμούνται τους Thundercats. Η θρυλική σειρά κινουμένων σχεδίων του Ράνκιν Μπας είχε δημιουργηθεί ήδη μια δεκαετία πριν, ωστόσο στα μέρη μας άργησε, ως συνήθως, κάπως να φτάσει· όταν ήρθε πάντως έγινε αυτομάτως ένα από τα αγαπημένα των παιδιών με τους συναρπαστικούς χαρακτήρες, την δράση και την πρωτοτυπία του.

Για να… θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι λοιπόν, η Warner ετοιμάζει σύντομα μια καινούρια εκδοχή των Thundercats, αναθέτοντας μάλιστα την σκηνοθεσία στον επικεφαλής του «καυτού» αυτή τη στιγμή «Godzilla vs. Kong», Ανταμ Γουίνγκαρντ. Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως ενώ ο πειρασμός μιας live-action εκδοχής ήταν αρκετά μεγάλος, τελικά αποφασίστηκε (και σωστά!) να διατηρηθεί το κινούμενο σχέδιο, το οποίο φυσικά θα δημιουργηθεί με όλες τις προδιαγραφές και τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία.

«Δεν θέλω να επανεφεύρω την εμφάνισή τους· θέλω να μοιάζουν με τους Thundercats. Θέλω να κάνω μια ταινία που δεν έχετε ξαναδεί: ένα υβριδιακό CGI φιλμ με υπερεαλιστική ματιά, το οποίο με κάποιο τρόπο θα γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ ειδικών εφέ και κινουμένου σχεδίου. Αυτή είναι η αρχική ιδέα», δήλωσε σχετικά ο Γουίνγκαρντ, διευκρινίζοντας πως η ταινία του θα έχει πολλά στοιχεία από την 80s αισθητική του προτύπου της.

Οσο για τους ίδιους τους ήρωες και την πλοκή, αυτά προφανώς και δεν πρόκειται να αλλάξουν. Πρωταγωνιστές θα είναι ξανά τα αγαπημένα ανθρωπόμορφα αιλουροειδή -ή κατ ́ άλλους οι αιλουροειδείς άνθρωποι, μικρή σημασία έχει: ο γενναίος Λάιονο, η ταχύτατη Τσιτάρα, ο πολυμήχανος Πάνθρο και όλοι οι υπόλοιποι εξόριστοι που έχουν βρεθεί στην «Τρίτη Γη», εκεί που πολεμούν ενάντια στον σκοτεινό μάγο Μάμρα (τον Παντοτινό). Αξίζει να σημειωθεί πως τις δύο προηγούμενες δεκαετίες η Warner είχε κάνει αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες αναβίωσης των Thundercats, ωστόσο τώρα, και με την παρουσία πια του διαδικτυακού HBO Max, η πιθανότητα ολοκλήρωσης και επιτυχίας του πρότζεκτ είναι μεγαλύτερη παρά ποτέ.

Με πληροφορίες από variety.com

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News