LIFE & ARTS

Ο Γιούαν ΜακΓκρέγκορ πιάνει ξανά το φωτόσπαθο

Ο Γιούαν ΜακΓκρέγκορ πιάνει ξανά το φωτόσπαθο

Ολο και πιο ενδιαφέρον γίνεται το επερχόμενο πρότζεκτ της Ντίσνεϊ -ένα ακόμα- το οποίο κινείται γύρω από την μυθολογία του «Πολέμου των Αστρων». Στα απόνερα της τεράστιας επιτυχίας του υπέροχου «Μandalorian», το κορυφαίο χολιγουντιανό στούντιο ελπίζει σε ανάλογη συνέχεια στέλνοντας αυτή τη φορά στην διαδικτυακή πλατφόρμα Disney+ το «Obi-Wan Kenobi». Οπως είναι φανερό και από τον τίτλο, η καινούρια μίνι σειρά, που ξεκινά γυρίσματα μέσα στον Απρίλιο, θα έχει για πρωταγωνιστή της τον Ιππότη Τζεντάι Ομπι-Ουάν, γνωστό μας από τα κινηματογραφικά «Star Wars» του Τζορτζ Λούκας.

Για να γίνει μάλιστα η σύνδεση ακόμα πιο άμεση, ο Γιούαν ΜακΓκρέγκορ αναλαμβάνει ξανά τον σχετικό ρόλο, χαρίζοντας παράλληλα και έξτρα λάμψη στο σύνολο. Τι θα δούμε όμως εκεί; Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη των παραγωγών: «Η ιστορία ξεκινά δέκα χρόνια μετά τα δραματικά γεγονότα του “Star Wars: Revenge of the Sith” εκεί όπου ο Κενόμπι γνώρισε την μεγαλύτερη ήττα του, την πτώση δηλαδή και την διαφθορά του του καλύτερού φίλου και μαθητή του, Ανακιν Σκαϊγουόκερ, ο οποίος με τη σειρά του ανήλθε ως Λόρδος Σιθ Νταρθ Βέιντερ».

Τον τελευταίο, που αποτελεί ίσως και τον πιο εμβληματικό κακό στην ιστορία του σινεμά, θα τον υποδυθεί εδώ ο Χέιντεν Κρίστενσεν, ο ηθοποιός δηλαδή που ενσάρκωσε τον Ανακιν στην κινηματογραφική τριλογία. Οι δυο «παλιοί» της κλασικής περιπέτειας φαντασίας πάντως δεν θα είναι μόνοι τους στο καινούριο πρότζεκτ. Δίπλα τους σε πρώτους και δεύτερους ρόλους θα βρεθεί ακόμα ο διαρκώς ανερχόμενος Τζόελ Ετζερτον («The King»), ο κωμικός Κουμέλ Νανζάνι («The Big Sick»), η γνωστή μας από το «Queen’s Gambit», Μόζες Ινγκραμ αλλά και ο σκηνοθέτης-ηθοποιός, Μπεν Σάφντι («Uncut Gems»).

Η αλήθεια είναι πως όλα τα παραπάνω δημιουργούν μεγάλες προσδοκίες, ενώ ένα ακόμα θετικό στοιχείο είναι η παρουσία της Ντέμπορα Τσόου στην σκηνοθεσία, η οποία μεταξύ άλλων έχει δουλέψει στα «Mr. Robot», «Better Call Saul» αλλά -το σημαντικότερο- και στο «Mandalorian». Η συνέχεια επί της μικρής οθόνης, πιθανότατα προς το τέλος του 2021.

Με πληροφορίες από indiewire.com

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News