Life & Arts Τετάρτη 3/02/2021, 17:58
LIFE & ARTS

Ο Κωνσταντίνος Βενετόπουλος στον δρόμο για τα Όσκαρ

Ο Κωνσταντίνος Βενετόπουλος στον δρόμο για τα Όσκαρ

Μετά τον Χρήστο Νίκου με τα «Μήλα» του, φαίνεται πως άλλος ένας Ελληνας βαδίζει αυτό τον καιρό στο μονοπάτι για τα Οσκαρ του 2021. Ο λόγος για τον Κωνσταντίνο Βενετόπουλο, με το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ «Draw with Me», το οποίο καταγράφει την ιστορία του τρανς έφηβου καλλιτέχνη Μπρέντον Σολ, ανιψιού της Τζένιφερ Λόπες. Έχοντας ήδη αποσπάσει πολύ καλές κριτικές από μέσα όπως οι New York Post και το Harper’s Bazaar, το φιλμ συνεχίζει το ταξίδι του με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση, η οποία του άνοιξε και τις πόρτες του BAM, της εμβληματικής μουσικής ακαδημίας του Μπρούκλιν.

Ο Κωνσταντίνος Βενετόπουλος στον δρόμο για τα Όσκαρ-1

Το «Draw with Me», που περιλαμβάνει μια ειδική εισαγωγή από την Τζένιφερ Λόπεζ, καθώς και δηλώσεις του νέου Αμερικανού Προέδρου, Τζο Μπάιντεν, έχει ως θέμα το ταξίδι ενός νεαρού τρανς ατόμου, που χρησιμοποιεί την τέχνη του ως σημαντική διέξοδο από τις προκλήσεις της ζωής, μαζί με την οικογένειά του. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα ταξίδι αποδοχής, από την δημόσια εκδήλωση της ταυτότητας, στην επακόλουθη απόπειρα αυτοκτονίας, μέχρι την ανάδειξη του Μπρέντον σε συνήγορο και στήριγμα για τα άτομα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας της Αμερικής.

«Ολόκληρη η οικογένεια συμμετείχε ολόψυχα υποστηρίζοντας τον Μπρέντον και την ταινία. Αυτό που πιστεύω πραγματικά ότι με τράβηξε πάντως, είναι η αυτοπεποίθηση του Μπρέντον, που γνώριζε ποιος είναι σε μια τόσο νεαρή ηλικία και ήταν έτοιμος να χρησιμοποιήσει την εμπειρία του ως εργαλείο βοήθειας για άλλα νεαρά άτομα που πάσχιζαν με την ταυτότητά τους και με τη δημόσια εκδήλωσή τους. Σκέφτηκα πως “μακάρι να είχα κάποιο άτομο όπως ο Μπρέντον να μιλούσα, όταν πάλευα ως παιδί να βγω και να πω ανοιχτά το ποιος είμαι ”.», σημειώνει ο Κωνσταντίνος Βενετόπουλος.

Η διάσημη θεία του Μπρέντον από την πλευρά της επισημαίνει: «Η ταινία είναι σημαντική και επίκαιρη για την ιστορία και το μήνυμά της, και μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο. Είναι μια ιστορία που την έχω στην καρδιά μου, γιατί αφορά μια οικογενειακή υπόθεση. Μιλάει για την αποδοχή της αλλαγής και των προκλήσεων με αγάπη και για το ότι όταν το κάνουμε με επίγνωση, τα πάντα είναι εφικτά».

Το «Draw with Me» συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες να είναι υποψήφιο στην κατηγορία Καλύτερου Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους των φετινών Οσκαρ. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News