LIFE & ARTS

Οι θρύλοι των τεχνών έρχονται στο Ertflix

Οι θρύλοι των τεχνών έρχονται στο Ertflix

Όπως όλες οι σχετικά καινούριες διαδικτυακές πλατφόρμες, έτσι και το Ertflix συνεχίζει να εμπλουτίζει το περιεχόμενό του, όχι μόνο με μεμονωμένους τίτλους σειρών ή ταινιών αλλά με ολόκληρες ενότητες προκειμένου να συγκεντρώσει την προσοχή των τηλεθεατών. Η τελευταία από αυτές -και πολύ ενδιαφέρουσα- είναι οι «Βιογραφίες Θρύλων», όπου βλέπουμε το χρονικό της ζωής και του έργου μεγάλων καλλιτεχνών από τα εικαστικά, την μόδα, τον κινηματογράφο, την μουσική κ.ά. Δεν μιλάμε μόνο για ντοκιμαντέρ· εκεί υπάρχουν ακόμα ταινίες μυθοπλασίας ή και μίνι σειρές, οτιδήποτε μπορεί να ρίξει παραπάνω φως σε προσωπικότητες που σημάδεψαν την Ιστορία με τα χαρακτηριστικά τους και έφτασαν να θεωρούνται θρύλοι στο πεδίο τους.

Οι θρύλοι των τεχνών έρχονται στο Ertflix-1
Πηγή φωτ. ΕΡΤ

 

Οι δικές μας προτάσεις όσον αφορά την καινούρια ενότητα ξεκινούν φυσικά από τον χώρο του κινηματογράφου και την πιο θρυλική ίσως γυναίκα πρωταγωνίστριά του: την Μέριλιν Μονρόε. Η μίνι σειρά «Η κρυφή ζωή της Μέριλιν Μονρόε παρουσιάζει την πορεία της μεγάλης σταρ από τα δύσκολα παιδικά της χρόνια μέχρι να γίνει η φωνή της εποχής της. Αγνωστες πτυχές από τη ζωή της αιώνιας ξανθιάς, όπως η σχέση με τη μητέρα της, τη μητριά της, το φλερτ της με την τρέλα και οι σχέσεις της με την οικογένεια Κένεντι.

Από το σινεμά στην μουσική με δύο πραγματικά «άχαστα» ντοκιμαντέρ. Το «20.000 μέρες στη Γη» έχει για απόλυτο πρωταγωνιστή τον Νικ Κέιβ· ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή και τη μουσική πορεία του αυτοσαρκαστικού, ετοιμόλογου και ευφυή ροκ σταρ πάνω στη γη, που δηλώνει από την αρχή την διαφορετικότητά του σε σχέση με αντίστοιχες κινηματογραφικές απόπειρες. Η κάμερα τον ακολουθεί για ένα 24ωρο, πριν και κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης του δίσκου του «Push the sky away».

Οι θρύλοι των τεχνών έρχονται στο Ertflix-2
Πηγή φωτ. ΕΡΤ

 

Από την άλλη το «Μπρους Σπρίνγκστιν: Αυτοπροσώπως», μας βάζει στον κόσμο του «αφεντικού» της ροκ μουσικής, με ύφος μάλιστα προσωπικό, αφού ο Αμερικανός σταρ μιλά σε πρώτο πρόσωπο, κατάματα στην κάμερα και παρέα με την κιθάρα του, για τις στιγμές που ενέπνευσαν μερικά από τα πιο ωραία τραγούδια της καριέρας του.

Οι θρύλοι των τεχνών έρχονται στο Ertflix-3
Πηγή φωτ. ΕΡΤ

 

Αρκετές ταινίες ωστόσο είχαμε τα τελευταία χρόνια και σχετικά με τον χώρο της μόδας. Μια τέτοια είναι και το «Yves Saint Laurent», με το φιλμ του Τζαλίλ Λεσπέρ να καταγράφει τον εντυπωσιακό και μαζί ταραχώδη βίο του σπουδαίου μόδιστρου. Παρόμοια προσέγγιση έχουμε και «Στον κόσμο της Κοκό Σανέλ», όπου όμως γνωρίζουμε την διάσημη σχεδιάστρια, προτού αυτή φτάσει να γίνει σύμβολο κομψότητας και φινέτσας. Την ερμηνεύει η Οντρέ Τοτού.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News