LIFE & ARTS

Ο «Τζέιμς Μποντ» αναβάλλεται ξανά: μια καλή είδηση

Ο «Τζέιμς Μποντ» αναβάλλεται ξανά: μια καλή είδηση

Μπορεί άραγε η (πολλοστή) αναβολή του καινούριου «Τζέιμς Μποντ» να έχει ελπιδοφόρα μετάφραση για την ταλαιπωρημένη, εν μέσω πανδημίας, κινηματογραφική βιομηχανία; Σύμφωνα με αρκετά δημοσιεύματα και αναλύσεις που μας έρχονται από το εξωτερικό, η απάντηση φαίνεται πιθανό να είναι θετική, αν κάποιος λάβει υπόψιν την ομαδική μετακίνηση εμπορικών ταινιών που παρατηρείται τελευταία προς το προσεχές φθινόπωρο. Πιο πρόσφατη από αυτές ήταν η τελευταία περιπέτεια του Πράκτορα 007, η οποία κοντεύει πια ενάμισι χρόνο που περιμένει έτοιμη στο ράφι των διανομέων για να προβληθεί στις αίθουσες.

Αυτή τη φορά το «No Time to Die» μετατίθεται για τις 8 Οκτωβρίου -ήταν προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στις αρχές Απρίλη- προφανώς με την προσδοκία ότι ως τότε, η πανδημία θα έχει αντιμετωπιστεί σε αρκετά ικανοποιητικό βαθμό μέσω του εμβολιασμού, ώστε ο κόσμος να συρρεύσει με ασφάλεια στις αίθουσες. Εκείνη που βρίσκουν ελπιδοφόρα οι διάφοροι σχολιαστές είναι ακριβώς αυτή η τάση που δείχνουν τα μεγάλα στούντιο να μείνουν πιστές στο σύστημα της παραδοσιακής κυκλοφορίας και να μην ενδώσουν στον (σοβαρό) πειρασμό του streaming, ο οποίος θα τους απέφερε άμεσα κέρδη.

Για να το πούμε με μια παρομοίωση: το γεγονός ότι οι πάντες δείχνουν να υψώνουν μέτωπο υπέρ των αιθουσών μοιάζει με την τελευταία κουρασμένη αλλά βαθιά ανάσα που παίρνει ο μαραθωνοδρόμος λίγο πριν από τον τερματισμό. Τα «Last Night in Soho» του Εντγκαρ Ράιτ, «Ghostbusters: Afterlife» του Τζέισον Ράιτμαν, «Cinderella» και «Morbius» με τον Τζάρεντ Λέτο, όλα τους πολυαναμενόμενα και με μεγάλες φιλοδοξίες στο box office, πήραν αναβολή μέσα στις προηγούμενες μέρες.

Η μόνη που προς το παρόν τηρεί σιγή ιχθύος είναι φυσικά η Ντίσνεϊ, η οποία θυμίζουμε πως ήδη έχει κυκλοφορήσει δύο σημαντικές ταινίες («Μουλάν» και «Soul») στην διαδικτυακή της πλατφόρμα. Η τελευταία παρουσιάζει μάλιστα ανέλπιστα μεγάλη δημοφιλία και σίγουρα οι φωνές για περαιτέρω ενίσχυσή της πληθαίνουν στο εσωτερικό της εταιρείας. Τέτοια θα ήταν για παράδειγμα η μεταφορά εκεί της επίσης πολλάκις αναβληθείσας «Black Widow», αν και οι τελευταίες αναφορές λένε πως και αυτή πάει για μια ακόμα παράταση. Σε κάθε περίπτωση ο διεθνής κινηματογραφικός κόσμος μοιάζει όντως να κρατά την ανάσα του. Ας ελπίσουμε να μην σκάσει…

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News