Life & Arts Κυριακή 31/01/2021, 07:46
LIFE & ARTS

Πέθανε σε τραγικό ατύχημα στην Αθήνα η μουσικός Sophie

Πέθανε σε τραγικό ατύχημα στην Αθήνα η μουσικός Sophie

Ένα τραγικό ατύχημα κόστισε τη ζωή στην καταξιωμένη 34χρονη DJ και μουσικό παραγωγό Sophie που ζούσε στην Αθήνα. Η μουσικός της ποπ που υπήρξε υποψήφια για βραβείο Γκράμι και είχε συνεργαστεί με τη Μαντόνα πέθανε τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Η Σκωτσέζα παραγωγός ζούσε το τελευταίο διάστημα στην Αθήνα και όπως αποκάλυψαν σε μήνυμα τους οι δισκογραφικές Transgressive και Future Classic που την εκπροσωπούσαν, η άτυχη μουσικός σκοτώθηκε όταν γλίστρησε και έπεσε από μεγάλο ύψος. «Δυστυχώς η όμορφη Sophie μας πέθανε σήμερα το πρωί (σ.σ. χθες) μετά από ένα τρομερό ατύχημα. Πιστή στην πνευματικότητα της είχε ανέβει για να δει την πανσέληνο και κατά λάθος γλίστρησε και έπεσε. Θα είναι πάντα εδώ μαζί μας. Η οικογένεια ευχαριστεί όλους για την αγάπη και την υποστήριξή τους και ζητά ιδιωτικότητα σε αυτήν την συγκλονιστική στιγμή», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.   

Γεννημένη στη Γλασκώβη η Sophie ήταν από τις πιο ανερχόμενες και αναγνωρισμένες μουσικούς του 21ου αιώνα τόσο για τον ήχο της, που με το ντεμπούτο άλμπουμ της «Oil of Every Pearl’s Un-Insides» της χάρισε μια υποψηφιότητα για τα βραβεία Γκράμι, όσο και για το ότι μιλούσε ανοιχτά για την transgender ταυτότητα της. «Η Sophie ήταν πρωτοπόρος ενός νέου ήχου, μια από τις πιο επιδραστικές μουσικούς της τελευταίας δεκαετίας, όχι μόνο για τις ευφυείς παραγωγές και την δημιουργικότητα αλλά και για το μήνυμα και την ορατότητα που είχε πετύχει. Ήταν ένα σύμβολο απελευθέρωσης», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση της ομάδας της. Το ντεμπούτο σινγκλ της μουσικού ήταν το «Nothing More to Say» που κυκλοφόρησε το 2013, ενώ το «Bipp» της ίδιας χρονιάς την έκανε γνωστή σε ένα ευρύτερο κοινό. 

Με πληροφορίες από The Guardian και πρακτορεία.  

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News