Life & Arts Κυριακή 17/01/2021, 09:38
Λ. ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ

Προσεχώς νόμος για εκπροσώπηση αθλητών στις διοικήσεις Ομοσπονδιών

Προσεχώς νόμος για εκπροσώπηση αθλητών στις διοικήσεις Ομοσπονδιών

Νόμο για την εκπροσώπηση των αθλητών στις διοικήσεις των Ομοσπονδιών, με δικαίωμα ψήφου, προανήγγειλε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, καθώς ο κόσμος του αθλητισμού συνταράσσεται από τις καταγγελίες της Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου περί σεξουαλικής κακοποίησής της.

«Είμαστε αποφασισμένοι να καθαρίσουμε αυτόν τον χώρο. Ο χώρος της Ομοσπονδίας χρειάζεται καθαρό οξυγόνο. Ήρθε η ώρα να βάλουμε το μαχαίρι βαθιά, να υπάρξει ανανέωση, να μπει φρέσκος αέρας σε όλες τις διοικήσεις των Ομοσπονδιών και για πρώτη φορά με νόμο θα υπάρχει εκπρόσωπος των αθλητών σε όλες τις διοικήσεις των Ομοσπονδιών με δικαίωμα ψήφου»  ανέφερε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ο κ. Αυγενάκης ανέφερε επίσης ότι ως υφυπουργός έχει γίνει κοινωνός πολλών προσωπικών ιστοριών αθλητών και αθλητριών. «Είναι αρκετά τα περιστατικά και θέλουν φιλτράρισμα και πολύ προσεκτική διαχείριση, να μην πάμε στο άλλο άκρο. Επίσης έχει σημασία ποιος το λέει, η προσωπικότητα του καθενός, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να υπάρχει και η επιθυμία της προσωπικής εκδίκησης» είπε. Κάλεσε ακόμη να ακολουθήσουν το παράδειγμα της κ. Μπεκατώρου κι άλλοι αθλητές. «Να ανοίξουν τα στόματά τους, να μιλήσουν για τα δικά τους βιώματα αν έχουν αντίστοιχα περιστατικά και να τα καταγγείλουν στη δικαιοσύνη. Είμαστε εδώ, δίπλα τους να τους βοηθήσουμε» διαβεβαίωσε.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με πληροφορίες η Σοφία Μπεκατώρου κατονόμασε ενώπιον των εισαγγελικών αρχών τον άνδρα που φέρεται να την κακοποίησε το 1998. Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας της Αθήνας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου αναμένεται να διατάξει αυτεπάγγελτα προκαταρκτική έρευνα, καθώς το θέμα έχει λάβει, όπως ήταν φυσικό, τεράστιες διαστάσεις.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News