Life & Arts Σάββατο 16/01/2021, 15:37
LIFE & ARTS

ΝΒΑ: Διαφημιστική «μεταγραφή» μεγατόνων του Λεμπρόν Τζέιμς

ΝΒΑ: Διαφημιστική «μεταγραφή» μεγατόνων του Λεμπρόν Τζέιμς

Η μετακίνηση του σούπερ σταρ στο μεγαλύτερο διασυλλογικό πρωτάθλημα μπάσκετ το ΝΒΑ, Λεμπρόν Τζέιμς, από την Ανατολή στη Δύση για λογαριασμό των Λος Άντζελες Λέικερς, φαίνεται ότι του άνοιξε την όρεξη για ευρύτερες αλλαγές στην καριέρα του και στη ζωή του. 

Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτηκε ο τέσσερις φορές πρωταθλητής του ΝΒΑ, αποφασίζοντας μετά το τέλος της σχεδόν 17 ετών συμφωνίας με την Coca Cola, κατά την οποία ο Τζέιμς το κεντρικό πρόσωπο της διαφημιστικής καμπάνιας για τα προϊόντα του ομίλου, Sprite και Powerade, να μην την ανανεώσει.

Και μάλιστα ο «λιμνάνθρωπος» αφήνει την Coca Cola, για να υπογράψει νέα συμφωνία με την άμεση ανταγωνίστρια Pepsi, που είναι επίσημη χορηγός του ΝΒΑ. 

Την είδηση πρώτη δημοσίευσε το Front Office Sport και στη συνέχεια επιβεβαίωσε το αθλητικό κανάλι ESPN.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο Τζέιμς θα διαφημίσει το νέο ενεργειακό ποτό «Rise Energy» της εταιρείας Mountain Dew που ανήκει στον όμιλο PepsiCo, ενώ θα μπορούσε να καταστεί επίσης και το κεντρικό πρόσωπο της Pepsi Cola.

«Το συμβόλαιο του Λεμπρόν έφθασε στη λήξη του σε μια περίοδο που τόσο αυτός όσο και η Coca-Cola επανεξετάζουν ενεργά όλες τις επιλογές, ούτως ώστε να εξασφαλίσουν ότι προχωρούν σε επενδύσεις με μακροπρόθεσμη ανάπτυξη. Μετά από πολλές συζητήσεις με τον ίδιο και την ομάδα του, συμφωνήσαμε να χωρίσουμε αμοιβαία», δήλωσε εκπρόσωπος του αμερικανικού ομίλου αναψυκτικών και ηδύποτων. 

Στη λίστα του Forbes με τους καλύτερα αμειβόμενους αθλητές για το 2020, ο Τζέιμς καταλαμβάνει την 5η θέση με συνολικές αποδοχές 88,2 εκατ. δολαρίων. 

Ωστόσο στα έσοδα μόνο από τις διαφημίσεις συγκατοικεί στη δεύτερη θέση με το αστέρι του γκολφ Τάιγκερ Γουντς με 60 εκατ. δολάρια, πίσω από τον Ρότζερ Φέντερερ με διαφημιστικά έσοδα 100 εκατ. δολαρίων, ο οποίος με ισχνή διαφορά από τον Κριστιάνο Ρονάλντο καταλαμβάνει και την πρώτη θέση στις συνολικές απολαβές με 106,3 εκατ. δολάρια. 

ΝΒΑ: Διαφημιστική «μεταγραφή» μεγατόνων του Λεμπρόν Τζέιμς-1moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters και Forbes 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News