Life & Arts Σάββατο 16/01/2021, 15:10
LIFE & ARTS

Τα μπάνερ της Ιστορίας

Τα μπάνερ της Ιστορίας

Εκτός από την αστυνομία και τις υπηρεσίες καθαριότητας της Ουάσιγκτον, έξω από το Καπιτώλιο βρέθηκαν επιμελητές έργων τέχνης για να συγκεντρώσουν τα… τεκμήρια της σύγχρονης αμερικάνικης ιστορίας. Πανό, μπάνερ, σημαίες και διάφορα ακόμη αντικείμενα με συνθήματα υπέρ του Τραμπ και ίχνη της εισβολής στο Καπιτώλιο που μάλλον θα κατέληγαν στα σκουπίδια, μαζεύτηκαν από το προσωπικό του National Museum of American History που εργάζεται στα τμήματα της πολιτικής και στρατιωτικής ιστορίας.

«Ως φορέας είμαστε υποχρεωμένοι να κατανοούμε πώς οι Αμερικάνοι δημιουργούν την αλλαγή», δήλωσε σε μια γραπτή ανακοίνωση η διευθύντρια του μουσείου Δρ. Ανθεα Χάρτινγκ, «αυτή η εκλογική περίοδος έχει προσφέρει πολλές στιγμές του πόνου και της πιθανότητας που εμπεριέχονται στη διαδικασία της αντιμετώπισης του παρελθόντος και της δημιουργίας του μέλλοντος».

Σε αυτό το πλαίσιο το μουσείο και οι επιμελητές του συνεχίζουν και συγκεντρώνουν αντικείμενα και μαρτυρίες από τις εκλογές του 2020, μέσα στις οποίες εντάσσεται και η επίθεση στο Καπιτώλιο αλλά και όλα όσα ακολουθούν προκειμένου οι μελλοντικές γενιές να μην ξεχάσουν τι συνέβη και να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα.

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που το μουσείο κάνει μια τέτοια εκστρατεία. Οι επιμελητές του συγκέντρωσαν αντικείμενα και από τις μεγάλες διαδηλώσεις των περασμένων μηνών που διοργάνωσε το κίνημα Black Lives Matter. Ενα απο τα πιο πολύτιμα εκθέματα του μουσείου άλλωστε, είναι η σημαία του Τόμας Τζέφερσον, που συμβολίζει τη νίκη του 3ου Αμερικάνου Προέδρου και την ομαλή μετάβαση της εξουσίας.

Οι επιμελητές μάλλον θα έχουν αρκετή δουλειά και την ημέρα της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν στις 20 Ιανουαρίου, την οποία θα παρουσιάσει ο Τομ Χανκς σε ειδική τελετή.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News