Κοινωνία Σάββατο 16/01/2021, 17:12
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο άνδρας που φέρεται να κακοποίησε τη Σ. Μπεκατώρου – Αναστέλλεται η κομματική του ιδιότητα

Ο άνδρας που φέρεται να κακοποίησε τη Σ. Μπεκατώρου – Αναστέλλεται η κομματική του ιδιότητα

Τον Αριστείδη Αδαμόπουλο φέρεται να κατήγγειλε ενώπιον του εισαγγελέα η Σοφία Μπεκατώρου ως τον άνδρα που την κακοποίησε το 1998. Σύμφωνα με πληροφορίες η Ολυμπιονίκης φέρεται να υποστήριξε πως ο νυν αντιπρόεδρος της ΕΙΟ και Υπεύθυνος Γραφείου Αθλητισμού, Έφορος Κεντρικής Ελλάδος, Αριστείδης Αδαμόπουλος είναι αυτός που βρίσκεται πίσω από τη σεξουαλική κακοποίησή της.

Ο Αριστείδης Αδαμόπουλος είναι μέλος της Ν.Δ και από την πρώτη στιγμή που έγιναν οι συγκεκριμένες επώνυμες καταγγελίες, ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Στεργίου αποφάσισε την αναστολή της κομματικής ιδιότητας του κ. Αδαμόπουλου και των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτήν.

Υπενθυμίζεται πως ο Πρωθυπουργός είχε επικοινωνία με την πρωταθλήτρια και σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το θέμα σημείωσε πώς «η Πολιτεία διαθέτει το νομικό οπλοστάσιο του Κράτους Δικαίου το οποίο και οφείλει να εξαντλήσει». 

«Η Σοφία έσπασε με γενναιότητα την αλυσίδα του φόβου και της σιωπής, δείχνοντας τον δρόμο ώστε το στίγμα της ενοχής να περάσει από το θύμα στον θύτη. Έγινε, έτσι, και μια Ολυμπιονίκης της Eυθύνης, στο όνομα όλων: Γυναικών και ανδρών, παιδιών και εφήβων, μέσα και έξω από την οικογένεια» έγραψε στην ανάρτησή του ο κ. Μητσοτάκης.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη η υπόθεση έχει ήδη οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Ο πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς και μέλος του δ. σ. της ΕΙΟ Γιάννης Παπαδημητρίου, με επιστολή του υπέβαλε την παραίτησή του. Ο κ. Παπαδημητρίου δεν ήταν μέλος στο ΔΣ της ΕΙΟ την εποχή που, σύμφωνα με τη «χρυσή» ολυμπιονίκη, συνέβη το περιστατικό.

Στην ανάρτησή του, μεταξύ άλλων, ο κ. Παπαδημητρίου αναφέρει ότι προέβη σε αυτή την κίνηση «ώστε να υπερασπιστώ το κύρος του θεσμού της Ομοσπονδίας και την ιστορία του αθλήματος» και καλεί τη δικαιοσύνη να επισπεύσει τις διαδικασίες «ώστε να διαλευκανθεί σε βάθος η καταγγελία που θίγει την τιμή και την υπόληψη όσων εργάζονται για την πρόοδο και την ανάπτυξη του αθλήματος». 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS