Green Economy Πέμπτη 2/12/2021, 10:57
GREEN ECONOMY

ΕΛΠΕ: Εξαγορά δύο αιολικών πάρκων στη Ν. Εύβοια 

ΕΛΠΕ: Εξαγορά δύο αιολικών πάρκων στη Ν. Εύβοια 

Την εξαγορά δύο αιολικών πάρκων στη Νότια Εύβοια ολοκλήρωσε η ΕΛΠΕ, δύο πάρκα τα οποία ήταν ιδιοκτησίας των θυγατρικών της εταιρειών που τα διαχειρίζονταν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το συνολικό τίμημα για την απόκτηση του 100% των μετοχών των δύο εταιρειών, ανήλθε στα 85 εκατ. ευρώ, ενώ ως αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος λειτούργησε η Pricewaterhouse.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

«Η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. (η “Εταιρεία”) ανακοινώνει, στο πλαίσιο της υλοποίησης της στρατηγικής της για ανάπτυξη στον τομέα ΑΠΕ, την υπογραφή δεσμευτικών συμβάσεων για την εξαγορά, από την εξ ολοκλήρου θυγατρική της ΕΛΠΕ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Α.Ε., “ΕΛΠΕ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΕΥΒΟΙΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.”, των εταιρειών “ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΥΒΟΙΑΣ Α.Ε.” και “ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΧΛΑΔΟΤΟΠΟΣ Α.Ε.”. 

Τα αιολικά πάρκα, με συνολική ισχύ 37,2 MW και συντελεστή λειτουργίας άνω του 40%, βρίσκονται στη Νότια Εύβοια και είναι ήδη σε λειτουργία από τον Οκτώβριο 2018 και το Δεκέμβριο 2019 αντιστοίχως. 

Το συνολικό τίμημα για το 100% των μετοχών των δύο εταιρειών ανέρχεται σε €85 εκατ.

Η PricewaterhouseCoopers Business Solutions S.A. (PwC) ενήργησε ως αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος της ΕΛΠΕ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Α.Ε., ενώ η δικηγορική εταιρεία Καρατζάς & Συνεργάτες ενήργησε ως νομικός σύμβουλος».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News